jandarmii vor binocluri de noapte și bodycam-uri de aproape 90.000 lei - „valoarea lor depășește bugetul”

Jandarmeria Sibiu a depus, în cadrul unei ședințe ATOP, două proiecte pentru care dorește finanțare. Reprezentanții instituției au dorit să li se acorde credite de aproape 90.000 de lei pentru a achiziționa două binocluri de vedere pe timp de noapte și douăzeci și două de bodycam-uri, așa cum au polițiștii. CJ Sibiu a analizat proiectele, ajungând la concluzia că nu pot fi finanțate deoarece sumele cerute depășesc cu mult bugetul pe anul 2022 al ATOP. 

IJJ a solicitat, în cele două proiecte, bani pentru a putea achiziționa două binocluri de vedere pe timp de noapte, care ar fi fost folosite de jandarmii montani sibieni. Valoarea estimată se ridica la 18.000 lei. De asemenea, jandarmii au cerut 69.300 lei pentru achiziționarea a 22 de camere portabile de tip Police Body Camera, dar și 22 de carduri de memorie Micro SD de 64 GB. Cele două proiecte au fost propuse și aprobate în ședința ordinară a ATOP din luna decembrie a anului trecut, iar la începutul lunii aprilie a acestui an, a fost primit și răspunsul din partea Consiliului Județean – „proiectele propuse de IJJ nu pot fi realizate”. 

Reprezentații CJ Sibiu au explicat de ce proiectele nu pot fi finanțate. Binoclurile sunt mai scumpe decât tot bugetul pe anul acesta. „Primul proiect propus, constând în achiziționarea a 2 binocluri de vedere pe timp de noapte în valoare de 18.000 lei, depășește suma totală aprobată pentru implementarea tuturor proiectelor A.T.O.P. pentru anul în curs pe de o parte, și constituie mijloace fixe care ar trebui să fie cuprinse în Programul de investiții aprobat pentru anii 2022-2025 pentru a putea fi achiziționate, pe de altă parte”, se arată în răspunsul dat de CJ.

La fel și despre bodycam-uri, valoarea acestora depășește suma alocată pentru proiectele din ATOP. „Al doilea proiect propus a fi finanțat în anul 2022, pentru creșterea siguranței cetățeanului, a proprietății publice și private din Județul Sibiu și asigurarea protecției structurilor de ordine și siguranță publică ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, constând în achiziționarea unui număr de 22 camere portabile tip POLICE BODY CAMERA și 22 carduri de memorie Micro SD 64 GB în valoare de 69.300 lei, depășește suma de 3.000 lei din total sumei aprobate pe anul 2022 aferentă Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu, în cadrul ședinței A.T.O.P. din data de 17.02.2022, chiar și în cazul achiziționării unei singure camere portabile și a unui card (69.300 lei : 22 buc = 3.150 lei), iar în lipsa unor prețuri pe fiecare componentă în parte, bunurile nu pot fi încadrate ca și cheltuială ca obiecte de inventar sau mijloace fixe (valoare peste 2.500 lei TVA inclus)”, se mai arată în răspunsul publicat pe site-ul CJ Sibiu.

Așadar, creditele bugetare, în valoare de 9.000 de lei, urmează să fie distribuite proiectelor de prevenire propuse de IPJ Sibiu și de ISU Sibiu. Trei de la IPJ fac referire la prevenirea delicvenței juvenile în rândul elevilor, prevenirea violenței domestice și a formelor de agresiune sexuală și prevenirea accidentelor rutiere, iar cel la ISU se bazează pe prevenirea situațiilor de urgență în județ.

Ultima oră

Comentariul meu