În Sibiu, grupurile sociale au un rol foarte important în comunitatea sibiană. Antreprenori, ghizi de parenting, mame, persoane din străinătate care s-au mutat în Sibiu și urmăresc același scop, să creeze conexiuni și să se dezvolte cu ajutorul oamenilor care trăiesc experiențe asemănătoare.
Majoritatea grupurilor sociale aduc un plus comunității sibiene. Oamenii se înscriu în funcție de interese, pun întrebări, oferă informații și reușesc să se dezvolte reciproc. Însă există și o parte mai puțin plăcută și anume critica, prezentă mai ales pe grupurile pentru mămici.
Grupurile de parenting și pentru mămici sunt și ele foarte prezente atât în mediul online, cât și fizic. În aceste grupuri circulă informații utile referitoare la creșterea copilului sau soluții la diverse probleme, dar există și grupuri care pun accent pe sport, suport sarcină, alăptare activități cu copiii și sprijin pentru somnul bebelușului. Mămicile organizează întâlniri și în afara grupului, diverse workshop-uri sau doar discută diverse teme de interes comun.
Floriana Mitriș, tânără mămică din Sibiu, crede că grupurile sunt extraordinare pentru că mii de mămici cer și oferă sfaturi prețioase. Din punctul ei de vedere există părți bune, dar și părți mai puțin bune în ceea ce privește grupurile.
„Femeile, după naștere, devin mai vulnerabile, iar societatea le pune o etichetă și apare ideea de a fi mama perfectă. Fiecare vrea să facă lucrurile perfect pentru că mamele sunt cele mai criticate, din acest motiv depun eforturi considerabile pentru a se încadra în tipare. În momentul în care o mamă are o problemă discută pe grup și este ajutată, și de multe ori criticată, iar critica le face pe femei să se închidă în ele. Sunt foarte multe mame care scriu pe grup problema, cu încrederea că vor primi răspunsul așteptat”, spune Floriana.