bărbatul care a căzut cu trotineta în parcul sub arini a murit - cercetări pentru ucidere din culpă
foto: arhivă

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, care a căzut de pe o trotinetă electrică în parcul Sub Arini din Sibiu, a decedat. Medicii au făcut toate eforturile pentru a-l salva, însă trupul sibianului a cedat. În ciuda tragediei petrecute joia trecută, trei vieți vor putea fi salvate, deoarece rinichii, ficatul și corneea omului au fost prelevate de cadrele medicale de la Spitalul Județean. Acum, după decesul bărbatului, polițiștii fac cercetări într-un dosar care vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. 

O plimbare prin parcul Sub Arini din Sibiu s-a tranformat într-o adevărată tragedie. Joia trecută, un bărbat mergea cu o trotinetă electrică pe aleile parcului când, deodată, a căzut la pământ. Omul s-a lovit la cap și a intrat în stop cardio-respirator. Echipajele SMURD venite la fața locului au reușit să îl stabilizeze și l-au transportat la spital. Din nefericire, starea lui nu s-a îmbunătățit. „Pacientul de 53 de ani a fost internat în data de 19 mai 2022, direct în Secția Clinică ATI, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut, în comă profundă”, anunțau reprezentanții Spitalului Județean.

În data de 23 mai, medicii au pus diagnosticul de moarte cerebrală, iar apoi, în noaptea de luni spre marți, cu acordul familiei pacientului, o echipă de medici a făcut prima prelevare de organe din ultimii doi ani. Ficatul, rinichii și corneea au fost recoltate pentru a salva alte vieți. (MAI MULTE DETALII DESPRE PRELEVAREA DE ORGANE, AICI)

Cercetări pentru ucidere din culpă

Imediat după producerea incidentului din parc, polițiștii au deschis un dosar pentru vătămare din culpă. Acum, după decesul bărbatului, încadrarea s-a schimbat. Oamenii legii fac cercetări pentru ucidere din culpă. „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, continua în acest caz cercetările în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu