Amenajarea malurilor Cibinului avansează - Primăria scoate la licitație studiul de fezabilitate pentru două tronsoane

Primăria a scos la licitație studiul de fezabilitate pentru tronsoanele II și III pentru amenajarea malurilor râului Cibin. Este vorba despre porțiunea cuprinsă între zona „La Cascade” și calea ferată din zona Șoselei Alba Iulia și porțiunea dintre Centura Sibiului și strada Ștefan cel Mare. 

Studiul de fezabilitate pentru tronsoanele II și III pentru amenajarea malurilor Cibinului au fost scoase la licitație. Pentru tronsonul I, cuprins între Calea ferată/Șoseaua Alba Iulia și Șoseaua de Centură a Sibiului a fost finalizat proiectul tehnic. 

CITEȘTE ȘI: A început amenajarea malurilor Cibinului 

Tronsonul II este cuprins între zona „La Cascade” (strada Trandafirilor) – Calea ferată/Șoseaua Alba Iulia, iar tronsonul III, între Șoseaua de Centură a Sibiului – Strada Podului – Strada Ștefan cel Mare. În cadrul proiectului despre care se vorbește de câțiva ani, municipalitatea și-a propus să amenajeze malurile râului Cibin, astfel încât cartierele orașului să fie conectate, iar sibienii să se poată bucura de plimbări, pe jos sau cu bicicleta, prin mai multe zone din municipiu. Firma care va câștiga licitația va realiza piste de bicicletă, va amenaja alei de promenadă cu bănci, locuri de relaxa, spații verzi (prin defrișarea vegetației existente, modelarea terenului și plantarea de plante perene, arbori și arbuști). De asemenea, la final, în aceste zone, vor exista „facilități pentru recreere pe terenurile amenajate”, foișoare, pergole, dar și grupuri sanitare. În spațiile publice se vor instala și rețele WI-FI. Pe lângă dotarea cu mobilier urban, cum sunt băncile, coșurile de gunoi, se vor amplasa toalete ecologice, dar și suport pentru parcarea bicicletelor. În toată zona se vor monta și camere de supraveghere video. 

Proiectul ar urma să asigure în principal conectivitatea între diverse cartiere ale orașului, dar și a unor zone în care municipalitatea dorește realizarea unor obiective pentru agrement și sport. Valoarea totală estimată se ridică la 310.000 de lei. 

Vă reamintim că, între strada Maramureșului și Centura Ocolitoare au început, în martie, lucrările pentru amenajarea pistelor de biciclete (DETALII AICI). Proiectul a iscat discuții între reprezentanții Primăriei și președintele Ordinului Arhitecților din România, Alexandru Găvozdea, care este sibian. (DETALII AICI). În aceeași zonă unde ar urma să fie făcute pistele, săptămâna trecută a început tăierea a aproximativ treizeci de sălcii. (VEZI AICI CE SPUNE PRIMĂRIA)

Ultima oră

Comentariul meu