sporturile preferate ale sibienilor - cât costă practicarea lor

Practicarea unui sport este foarte importantă pentru a ne menține sănătoși fizic, cât și mental, acesta având un rol important în  creșterea gradului de încredere, de relaxare și de asigurarea unui somn mai liniștit.

În Sibiu, există foarte multe opțiuni pentru cei care își doresc să practice un sport atât pentru beneficiile fizice, cât și pentru plăcerea de a se detașa de grijile zilnice. Fotbalul, tenisul de câmp, mersul cu bicicleta, înotul, aerobicul sunt sporturile care se pot face cu ușurință în Sibiu. Biliardul, bowling-ul și paintball-ul sunt alte activități prin care sibienii se pot relaxa în timpul liber.

Fotbal și tenis pentru sibieni

Pentru a juca fotbal cu prietenii, există cel puțin cinci spații în Sibiu unde poți să închiriezi terenul de fotbal pentru o anumită perioadă de timp. De exemplu, la Fabrica de Fotbal, de pe strada Șerbota, o oră de fotbal costă 140 lei, iar o oră de tenis nu mai mult de 70 lei. Cei care vor să joace un meci de tenis sau fotbal, doar trebuie să își facă o programare, echipamentele și mingile se găsesc la teren.

sporturile preferate ale sibienilor - cât costă practicarea lor
Sursa: Facebook/ Fabrica de Fotbal

Tenisul de câmp este un alt sport care poate fi practicat de sibieni cu ușurință. Fiind un sport individual, acesta are un impact major asupra dezvoltării personalității, a acceptării eșecului sau a câștigului, perfect atât pentru adulți, cât și pentru copii. La clubul de sport Pamira, de pe Calea Șurii Mici, o oră de tenis costă 50 lei, sumă în care sunt incluse rachetele și mingile.

„Pentru persoanele care vor să se perfecționeze se pot înscrie și la ore private, iar pentru copii se organizează tabere unde se face tenis de câmp. Acest sport îi ajută să se dezvolte armonios atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al atitudinii, învățând să își respecte adversarul și ce înseamnă fair play-ul”, spune Marius Vecerdea, administratorul clubului de tenis Pamira.

Înotul, un sport iubit de sibieni

Înotul este un alt sport pe care sibienii îl practică cu plăcere, însă opțiunile sunt destul de limitate. Printre cele mai căutate bazine sunt: bazinul Olimpia, Baia Populară Neptun și Aria Aqua. La bazinul de la Baia Populară Neptun pentru o oră jumătate sibienii trebuie să plătească 20 lei, copiii și pensionarii au reducere, plătind doare 10 lei intrarea. De asemenea, sunt disponibile abonamente lunare la bazin, 300 lei pentru adulți și 150 lei pentru copii, elevi și studenți sau zece ședințe valabile două luni costă 180 lei pentru adulți și 90 lei pentru categoria copiilor. De asemenea, mai există pachete care variază între 300 și 500 lei pe lună.

La Aria Aqua din cadrul Centrului Aria Sibiu, abonamentele full access sunt diversificate în funcție de ce include fiecare pachet. Cel mai ieftin abonament lunar este Daytime Aria Sport și costă 129 lei, iar cel mai scump este Aqua SPA&Sport și este 860 lei.

Bazinul Olimipia, cel mai cunoscut bazin de înot din Sibiu, este închis din cauza lucrărilor de modernizare.

sporturile preferate ale sibienilor - cât costă practicarea lor
Sursa: Facebook/Baia Populară Sibiu

Aerobic și plimbări în aer liber cu bicicleta

Ședințele de aerobic sunt și ele foarte căutate, în special de persoanele care vor să combine distracția cu sportul. Sălile de aerobic din Sibiu sunt într-un număr foarte mare, însă cel mai cunoscut este Studioul Alegria, unde o ședință de aerobic costă 30 lei, iar abonamentele încep de la suma de 370 lei. Un astfel de abonament include 24 de ședințe valabile timp de 90 de zile.

Mersul cu bicicleta este un alt sport pe care sibienii îl pot face cu ușurință. În Sibiu și în împrejurimi sunt zeci de trasee pentru biciclete, perfecte pentru o plimbare cu prietenii sau cu familia. Un sport care nu costă absolut nimic dacă ai deja o bicicletă.sporturile preferate ale sibienilor - cât costă practicarea lor

Sporturi sociale în Sibiu

Sporturile sociale care aduc oamenii aprope, cum sunt biliardul, bowlingul și paintball-ul sunt ușor de practicat în oraș. Cel puțin trei spații de paintball se găsesc în Sibiu printre care: Nexus Paintball Sibiu, pe strada Bungardului, Paintball Time pe Calea Șurii Mici sau Paintball & Activity Time pe strada Oncești. La fel ca la restul sporturilor și în cazul paintball-ului prețurile diferă în funcție de ce inculde abonamentul ales. Prin urmare, un abonament standard la Netex Paintball costă 50 lei și include 200 de bile și echipamentul adecvat.

 

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu