primăria sibiu vrea să cumpere ”fabrica de cultură” - prima evaluare, 4,3 milioane de euro

”Fabrica de cultură”, locația de pe strada Triajului, unde de ani buni se joacă renumitul Faust, este de vânzare. Proprietarul, SC Construcții SA, a anunțat că nu mai dorește să dețină proprietatea. Primăria Sibiu a văzut în acest lucru o oportunitate, astfel că cere aprobarea de principiu a consilierilor locali pentru cumpărarea spațiului.

Este vorba despre 3,4 hectare, din care 27.224 metri pătrați teren și 6.776 metri pătrați constructii. SC Construcții SA a evaluat proprietatea la 4.320.000 de euro. Dar, în vederea vânzării se va face o evaluare de către un expert, iar acesta va fi prețul oferit de Primăria Sibiu.

Reprezentanții Primăriei s-au gândit deja la posibilele surse de finanțare:

-IVG(2%), sumă pe care Ministerul de Finanţe o repartizează instituţiilor de cultură
– credite bancare
– buget local
– şi /sau alte surse atrase

Municipalitatea vede oportună achiziționarea ”Fabricii de Cultură”, mai ales în vederea începerii construcției Centrului de spectacole și Conferințe, care va muta aici activitatea Teatrului ”Radu Stanca”. În plus, nu se va mai plăti chirie pentru acest spațiu, care acum este de 5,3 milioane de lei anual, teatrul va avea unde să depoziteze echipamente, acum împrăștiate în mai multe locații din oraș unde, de asemenea, se plătește chirie.

În plus, după cumpărare, sălile Fabricii de cultură vor putea fi închiriate pentru diferite evenimente, se pot face proiecții de filme sau susține spectacole sau diferite ateliere de tâmplărie și lăcătușerie, pentru care există deja spații amenajate. Toate acestea ar putea duce anual venituri de 3,5 milioane de lei anual, bani care ar putea fi folosiți pentru întreținerea spațiului, dar și plătită o parte din cheltuielile cu achiziția.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu