primăria sibiu dă oficial teren pentru parcarea noului sediu sts

Sediul STS va avea o parcare de 527 de metri pătrați, teren aflat în jurul noii clădiri de pe Calea Dumbrăvii. Terenul a fost cerut Primăriei Sibiu de către conducerea instituției. Acordul a fost dat, iar acum consilierii locali vor vota în ședința din această lună proiectul de hotărâre.

Inițial, cei de la STS au cerut aproximativ 800 de metri pătrați de teren care să se afle în jurul instituției, însă Primăria Sibiu a identificat doar 527 de metri pătrați, pe care acum îi trece din domeniul public al Municipiului Sibiu în domeniul public al statului, în vederea transmiterii în administrarea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

”Faţă de necesitatea menţinerii ordinii şi asigurării unui climat de siguranţă şi de securitate în jurul obiectivului de investiţii – „Centru de servicii esenţiale şi sediu Direcţia Județeană de Telecomunicaţii Speciale Sibiu”, pentru asigurarea funcţionării neîntrerupte și la nivelul cerinţelor, a reţelelor de comunicaţii speciale administrate de STS, inclusiv a Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, la nivelul Municipiului Sibiu, și având în vedere existența unui interes direct al comunităţii locale pentru funcţionarea la parametri optimi a comunicaţiilor asigurate de STS, considerăm că terenul în cauză prezintă interes public naţional, urmând ca acesta să fie declarat astfel prin hotărâre a Guvernului, în conformitate cu dispoziţiile art. 293 alin.5 din OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ.
Încetarea uzului/interesului public local reiese şi din poziţionarea acestuia limitrof obiectivului special de care am făcut vorbire, care îl face impropriu utilizării în interesul comunităţii locale”, se arată în proiectul de hotărâre supus aprobării consilierilor locali.

Sediul STS, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, se construiește lângă cinematograful Arta și are termen de finalizare luna august a acestui an.

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. dar cand au construict cladirea de ce nu au facut locuri de parcare la subsol? de ce trebuie sa aiba de suferit cei din zona si sa umble sa caute locuri de parcare in timp de smecherii de la STS sa mearga cu masina pana la usa?…