s-au împărțit banii pe agenda sănătății a municipiului sibiu - trei spitale primesc finanțare

Pentru prima dată, anul acesta Primăria Sibiu a introdus o nouă ”agendă”, pe lângă cele deja cunoscute: agenda sănătății. Subiectul a iscat discuții în ședințele consiliului local, pentru că spitalele și finanțarea acestora revine Consiliului Județean. Chiar și așa, până la urmă, s-au depus proiecte, iar trei spitale vor primi bani și de la Primăria Sibiu. 

4.500.000 de lei este suma alocată de Primăria Sibiu pentru cele 6 proiecte depuse de 3 spitale, pe Agenda Sănătății. Per total, cei mai mulți bani vor merge către Spitalul Județean, iar fondurile sunt alocate pentru proiecte de reparații și întreținere. Sălile de operație de la secția Chirurgie vor fi reabilitate cu acești bani, la fel și finisajele de la Dermatologie.

Un milion de lei va merge către spitalul de Psihiatrie, pentru creşterea gradului de siguranţa, a condiţiilor spitaliceşti şi a capacitaţii de diagnosticare.

Spitalul de Pneumoftiziologie primește 785.272 lei pentru creșterea actului medical și asigurarea siguranței pacienților.

s-au împărțit banii pe agenda sănătății a municipiului sibiu - trei spitale primesc finanțare

 

 

Ultima oră

Comentariul meu