”Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Shell, a căror delegaţie a fost condusă de Youssef Zoubi, şeful diviziei GNL- gaz natural lichefiat- pe Europa şi Africa. Discuţiile s-au axat pe importanţa gazului natural lichefiat în contextual energetic actual, o soluţie viabilă privind reducerea dependenţelor de import şi creşterea siguranţei aprovizionării”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Virgil Popescu, relatează economica.net
Potrivit acestuia, a fost afirmată necesitatea diversificării surselor de energie, în vederea asigurării securităţii naţionale şi regionale.
”Am transmis că încurajez revenirea companiei Shell pe piaţa românească, exprimând, în acest sens, dorinţa de a dezvolta un parteneriat de lungă durată, de a iniţia proiecte concrete de cooperare în domeniul energiei, în special sectorul gazului natural lichefiat”, a mai scris ministrul.
Popescu a precizat că la întâlnire au mai participat secretarii de stat Dan Drăgan şi George Niculescu.
Shell a reluat operațiunile directe pe piața românească acum un an, dar doar cu servicii pentru transportatori: carduri de combustibil și asistență în domeniu pentru companiile din transportul comercial rutier internațional. ”Echipa Shell România este acum în formula completă și cu motoarele turate la maximum pentru a ne servi cât mai eficient clienții din piața locală. Acum le asigurăm acces direct la portofoliul nostru de servicii, produse și know-how și putem răspunde direct nevoii lor de a avea un sprijin sporit în eficientizarea afacerilor, printr-o gamă mai largă de servicii, bazate pe tehnologii și soluții mai avansate. Shell are un întreg ecosistem de servicii integrate, care va fi accesibil treptat pe piața locală”- spunea în mai 2021 Adrian Ciceu, Country Manager, Shell Romania.
Totodată, Shell România a anunțat atunci că oferă și servicii de taxe de drum, recuperare de TVA și accize, asistență tehnică 24/7, parcări pentru vehicule de mare tonaj și asistență rutieră.
Shell a fost prezentă în România atât prin operațiuni offshore la Marea Neagră, cât și prin intermediul unei rețele de benzinării, dezvoltată de la zero, care a fost vândută italienilor de la Eni, operată sub brandul Agip, și apoi vândute companiei ungare MOL. Shell a vândut ultimele active din România în 2007.