video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave”

”De-ai fi tu salcie la mal/ M-aș face râu la umbra ta”…câți sibieni or fi fredonat refrenul celebru, în trecere pe malurile Cibinului…sute, mii poate de-a lungul zecilor de ani de când celebrele ”plângătoare” veghează cele două maluri. Cine a trăit vremurile acelea rămâne cu amintirile. Cine nu, poate auzi poveștile de la părinți sau bunici, pentru că doar astea rămân. Zeci de sălcii sunt tăiate zilele acestea, iar până cele noi plantate vor ajunge la maturitate va dura ani și ani.

Municipalitatea a început tăierea a aproximativ 30 de sălcii de pe malurile Cibinului.

”Operațiunea” face parte din reamenajarea malurilor și construirea aici a pistelor pentru biciclete. Faptul că dispar atât de mulți copaci i-ar putea nemulțumi pe sibieni. Subiectul a fost atins și în discuțiile contradictorii avute de arhitecți și peisagiști cu reprezentanții Primăriei.

video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave”

Reprezentanții municipalității spun însă că sunt tăiate ”doar acele sălcii care sunt bătrâne și bolnave, adică aproximativ 30” și că ”Soluția propusă a urmărit să abordeze râul ca pe un coridor verde, prin crearea relației dintre natural și antropic, prezentă în apropierea râului. Astfel, pentru protejarea biodiversității a fost realizat și un proiect de specialitate de amenajare peisagistică, fiind prevăzută plantarea a peste 300 de sălcii pe cursul râului pentru a păstra identitatea actuală de „coridor al sălciilor”, dar și vegetație joasă specifică”

video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave” video foto se taie sălciile de pe malul cibinului - primăria: ”doar pe cele bătrâne și bolnave”

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu