piața unirii și pietonala bălcescu, locurile unde se perindă cerșetorii - poliția locală a împărțit amenzi de aproape 60.000 lei
foto: arhivă

În primele trei luni ale anului 2022, agenții de la Poliția Locală a depistat zeci de persoane care apelau la mila publicului în municipiul Sibiu. Cele mai frecventate zone de cerșetori sunt Piața Unirii, Pietonala Bălcescu, dar și zona Gării. 

Poliția Locală a împărțit aproape două sute de amenzi cerșetorilor care au apelat la mila publicului în municipiul Sibiu. Aceștia încearcă de ani buni să combată fenomenul cerșetoriei și vagabondajului.

Cerșetorii pot fi văzuți pe mai toate străduțele din centrul urbei de pe Cibin, mai ales de când a venit căldura. Se plimbă pe la terase, printre mese, în zona Catedralei Mitropolitane, prin locurile de promenadă și îi abordează atât pe sibieni, cât și pe turiști. Aceștia profită de dărnicia și naivitatea oamenilor și, de multe ori, dacă nu obțin ceea ce își doresc devin recalcitranți. Cel mai grav este faptul că adulții își trimit odraslele pe stradă și le îndeamnă să apeleze la mila publicului.

 „Un alt obiectiv important al Serviciului Public de Poliție Locală al Municipiului Sibiu a constat în acțiuni de combatere a fenomenului de cerșetorie și vagabondaj pe raza municipiului Sibiu. Zonele în care au fost depistate preponderent persoanele care apelează la mila publicului sunt: Piața Unirii, strada Nicole Bălcescu, Bulevardul Mihai Viteazu, strada G-ral Magheru, strada Mitropoliei și strada Semaforului”, se arată într-un raport al Poliției Locale. 

În urma acestor acțiuni au fost aplicate 192 de sancțiuni contravenționale pentru fapte de cerșetorie sau îndemnul minorilor la săvârșirea unor astfel de fapte, în sumă totală de 57.750 lei. 

Ultima oră

Comentariul meu