drumarii deszăpezesc transfăgărășanul - „suntem încrezători că îl vom putea deschide înainte de 1 iulie”

Drumarii continuă să lucreze la deszăpezirea Transfăgărășanului, astfel încât drumul să poată fi deschis înainte de termenul obișnuit de 1 iulie. 

YouTube video

Stratul de zăpadă din unele zone de pe Transfăgărășan depășește, la mijlocul lunii mai, cinci metri grosime. Drumarii de la Districtul Bâlea lucrează intens pentru curățarea zăpezii acumulate peste iarnă pe versantul nordic al drumului. „Cu toate acestea, dacă și vremea va ține cu noi, suntem încrezători că vom putea să deschidem șoseaua pentru circulația publică înainte de termenul obișnuit de 1 iulie”, spun reprezentanții DRDP Brașov.

În prezent, utilajele lucrează pe un singur sens de urcare și creează un culoar de acces pentru restul colegilor care vor urca cu freze. „În momentul acesta, utilajele noastre lucrează pe un singur sens de urcare pentru a putea crea un culoar de acces pentru a veni cu freze și mai multe utilaje din spate. Avem un zid de zăpadă de cinci metri cel puțin, de aceea accesul este mai greu, dar sperăm să devansăm termenul de deschidere de anul acesta al Transfăgărășanului pentru ca turiștii să se poată bucura de acest peisaj minunat”, a declarat Tudor Duțu, directorul regional al DRDP Brașov. 

Ultima oră

Comentariul meu