sibiul, într-un top internațional cu cele mai frumoase destinații turistice pentru luna de miere

Sibiul apare, alături de Cluj, Brașov și alte locuri din Transilvania, într-un top internațional, făcut de o revistă din Spania, al celor mai frumoase destinații turistice unde îndrăgostiții pot petrece luna de miere. 

Revista Traveler prezintă zece destinații turistice, care pot fi vizitate de turiștii spanioli în acest an pe continent. Îndrăgostiții pot petrece o lună de miere mai scurtă în aceste locuri. 

În topul destinațiilor este inclus Sibiul, alături de Cluj și Brașov, dar și alte locuri musai de văzut din Transilvania. „Castelele sale de basm, pajiștile înflorite și sfera hotelieră dedicată designului, trec adesea neobservate printre atâtea opțiuni, dar reprezintă locul ideal pentru a evada într-o lună de miere atunci când cauți ceva diferit. Această regiune tradițională din România continuă să păstreze tradițiile proaspete, fiind paradisul iubitorilor de mâncare. În Brașov este Pilvax, iar în Sibiu este Crama Sibiul Vechi, ambele fiind două restaurante care servesc mâncare tradițională cu porții generoase într-un cadru evocator”, scriu jurnaliștii de la traveler.es. 

Aceștia amintesc despre legendele care s-au format în jurul lui Dracula, despre care au scris poeții și scriitorii în ultimele secole.  „O nano lună de miere care te conduce prin pădurile dense unde încă mai există urși și lupi este perfectă pentru a te scufunda în aceste povești, în timp ce vizitezi orașele istorice precum Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu (fără a uita de băile termale). Dacă ai chef de aventură, există patru parcuri naționale și un lac vulcanic, singurul de pe întregul continent, care te vor face să te simți de parcă te-ai afla în altă parte a globului”, mai scriu jurnaliștii. 

Aceștia le recomandă turiștilor spanioli să se cazeze în județul Mureș, la Bethlen Estates, într-un ansamblu de case dintr-un sat care cândva era abandonat. „După o renovare spectaculoasă făcută de Contele Miklos, este în continuare administrat de aceeași familie și este locul ideal unde te poți bucura de luxul rural”. 

Pe lângă destinațiile din Transilvania, în top sunt menționate și locuri de neratat din Grecia, Italia, cum ar fi Sicilia sau Positano, Scoția și Franța. 

Ultima oră

Comentariul meu