opt blocuri din sibiu ar putea fi reabilitate cu bani din pnrr - consilierii locali votează joi dacă depun proiectul
Sursa: Google Maps

Opt blocuri din municipiul Sibiu ar putea fi renovate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Consilerii locali vor vota în ședința extraordinară de joi dacă vor depune proiectul în vederea finanțării. 

Planul Național de Redresare și Reziliență are o componentă destinată renovării și cheltuielilor legate de acest proiect. De această oportunitate ar putea beneficia locatarii din opt blocuri din municipiul Sibiu, întrucât consilierii locali vor decide joi dacă vor depune proiectul pentru ca acestea să fi reabilitate din fonduri nerambursabile.

„Municipiul Sibiu a achiziționat servicii de audit energetic și servicii de expertiză tehnică pentru renovarea energetică a 8 clădiri rezidențiale multifamiliale din Municipiul Sibiu, al cărui scop îl constituie creşterea eficienței energetice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Blocurile care ar putea beneficia de reabilitare termică sunt situate în mai multe zone ale orașului: pe bulevardul Ștefan cel Mare, pe străzile Constituției, Constantin Nottara, Rusciorului, Fabricii, Ludoș și pe strada Uzinei. Acestea au, în total, 16 scări.

opt blocuri din sibiu ar putea fi reabilitate cu bani din pnrr - consilierii locali votează joi dacă depun proiectul

Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 25.096.782,14 lei cu TVA, adică peste 5 milioane de euro.

Intervențiile propuse pentru aceste blocuri vor conduce la o reducere a consumului anual specific de energie finală pentru încălzire de cel puțin 50% față de consumul anual înainte de renovarea clădirii.

Ultima oră

Comentariul meu