modificare în trafic în zona industrială vest - șoferii vor putea vira la stânga către ctpark fără să mai meargă până la giratoriu
Sursa: Google Maps

Sibienii care vor să ajungă la CTPark din Zona Industrială Vest de pe DN7H și care circulă din direcția aeroport către Ocna Sibiului nu pot vira, în prezent, la stânga, către drumul de acces spre fabricile din zona respectivă. Ei sunt nevoiți să meargă până la sensul giratoriu și să parcurgă o distanță de șase kilometri, pentru a se întoarce pe banda cealaltă. Din acest motiv, aici se va amenaja o intersecție care să le permită conducătorilor auto să vireze stânga din drumul național spre drumul de acces.

Primăria Cristian a emis certificatul de urbanism pentru CTPark, care vrea să amenajeze o intersecție pe DN7H, în Zona Industrială Vest, astfel încât șoferii care circulă dintre aeroport către Ocna Sibiului să poată vira la stânga. În acest moment, acest lucru nu este permis, astfel că oamenii sunt nevoiți să se deplaseze încă trei kilometri pentru a putea întoarce și alți trei până la drumul de acces către zona fabricilor. CTPark a depus documentațiile necesare la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Sibiu și așteaptă să obțină avizele de mediu. 

„În cadrul proiectului se propune amenajarea intersecției la nivel dintre DN7H (km 0+184) și drumul de acces parc CTPark . Prin realizarea proiectului se dorește amenajarea virajului la stânga pe direcția Aeroport Sibiu – Ocna Sibiului”, se arată în documentațiile pentru mediu. 

Pentru realizarea intersecției va fi nevoie să se proiecteze o bandă pentru virajul la stânga, iar platforma drumului național să fie extinsă. 

modificare în trafic în zona industrială vest - șoferii vor putea vira la stânga către ctpark fără să mai meargă până la giratoriu

În prezent, intersecția dintre drumul național și drumul de acces către CTPark este amenajată astfel încât permite virajul la dreapta pentru vehiculele care circulă dinspre Ocna Sibiului către aeroport, dar și virajul la dreapta pentru participanții la trafic care ies de pe drumul de acces în drumul național spre aeroport. 

„Având în vedere faptul că virajul la stânga pentru vehiculele care doresc să intre pe drumul de acces la CTPark nu este funcțional, participanții la trafic trebuie să parcurgă o distanță de aproximativ 6 km (3 km dus + 3.00 km întors) pentru a ajunge la destinație. Având în vedere lungimea relativ mare se impune amenajarea intersecției pentru acest tip de viraj. Având în vedere faptul ca virajul la stânga pentru vehiculele care doresc să iasă de pe drumul de acces la CTPark pe drumul național DN7H nu este funcțional, participanții la trafic trebuie să parcurgă o distanță de aproximativ 0,4 km (0,2 dus + 0,2 întors). Având în vedere lungimea relativ redusă precum și prezenta sensului giratoriul dintre DN7H și E81 nu se impune amenajarea intersecției pentru acest tip de viraj”, se mai arată în documentația pentru APM. 

Conform evaluării, investiția are o valoare de 300.000 de lei fără TVA. Perioada în care se aproximează că se vor realiza lucrările este august 2022 – noiembrie 2022. 

Ultima oră

Comentariul meu