profesorii de la clasă nu mai au voie să dea meditații - riscă sancțiuni drastice
foto: arhivă

Profesorilor le va fi interzis prin lege să mai facă meditații cu elevii din clasele la care predau, a anunțat marți ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Această regulă ar putea fi aplicată din anul școlar 2022-2023 și că vor exista sancțiuni pentru cadrele didactice care nu o respectă. O astfel de interdicție pentru profesorii din învăţământul preuniversitar este stabilită prin Codul de etică adoptat în octombrie 2018 prin ordin al ministrului Educației, însă nu se respectă, scrie hotnews.

  • Meditațiile se practică în orice stat european și nu i se poate interzice unui părinte să își dea copilul la pregătire suplimentară.
  • Însă, o condiție de bun simț este ca profesorii să nu facă meditații cu elevii de la clasă.
  • Vrem să avem relevanța notelor și respectarea conditiilor de etică, iar relevanța notelor are de suferit când un profesor face meditații cu elevii de la clasă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a spus că o astfel de interdicție va fi impusă printr-o lege care va face parte din pachetul legislativ ce va fi adoptat prin Programul „România Educată”, declarându-se convins că va putea intra în vigoare din anul școlar 2022-2023.

Cîmpeanu a adăugat că în lege vor fi prevăzute și sancțiuni clare pentru profesorii care vor încălca această interdicție. El nu a putut preciza despre ce sancțiuni va fi vorba, spunând că acestea trebuie corelate cu legislația deja existentă.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Campeanu e un dobitoc la fel ca jumatate din acest guvern…un copil care se pregateste pentru o facultate buna are nevoie de mult mai multa pregatire decat cea de la clasa care nu poate fi facuta mai amplu, din cauza unei programe idioate. Cu ce e vinovat un copil ca vrea sa se pregateasca si in privat un un foarte bun profesor pe care il are si la clasa, in privat avand posibilitatea sa aprofundeze matreia de la clasa!!! Imbecili cu multe trese in PSD …la fel ca si ideea cu impozitul progresiv…muncesc mai mult deci sunt pedepsit sa platesc mai mult pt nenorocitii care stau de dimineata pana seara in crasma.