primul jucător care părăsește fc hermannstadt - se întoarce la fcsb
FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După un sezon extraordinar la Sibiu, Alexandru Pantea a fost unul dintre jucătorii de bază a lui FC Hermannstadt. Fundașul dreapta de 18 ani a impresionat cu evoluțiile sale sub comanda lui Marius Măldărășanu și va reveni la FCSB, de unde FC Hermannstadt l-a împrumutat în vara trecută.

Pantea a fost cedat de FCSB la FC Hermannstadt la începutul sezonului 2021-2022, a jucat în 28 din cele 29 de meciuri în Liga 2 și a convins oficialii vicecampioanei că în noul campionat merită să primească șansa să lupte pentru un post de titular.

Managerul general Mihai Stoica a anunțat că Pantea este prima ”achiziție” a FCSB pentru noul sezon.

”Sibiul a meritat să promoveze direct. Din ce ştiu eu, au pierdut un titular, a fost top 3 constant în evoluţii, chiar dacă e născut în 2003. Este unul dintre titularii care s-au remarcat anul acesta.E vorba despre Pantea, care e jucătorul nostru şi va face parte din lotul nostru la anul (n.r. – în următorul sezon). Se întoarce”, a declarat Mihai Stoica la Orange Sport, relatază prosport.

Gigi Becali, despre Pantea: ”Există fotbaliști genii”

Alexandru Pantea a evoluat în 28 de meciuri din 29 ale acestui sezon de Liga 2 pentru FC Hermannstadt, în 27 dintre ele fiind titular și în șase fiind înlocuit. Nu a înscris niciun gol, însă a oferit multe centrări bune din flancul drept, unele decisive pentru coechipierii săi.

Înainte să ajungă la echipa sibiană a evoluat la seniori în Liga 3, la FCSB 2, dar și în Liga 1, pentru FCSB. În ediția 2019/2020 a primei ligi a prins 4 jocuri pentru vicecampioană (229 minute), iar în ediția 2020-2021 a fost utilizat în 3 partide (188 minute).

Meciul de debut în Liga 1 al lui Alexandru Pantea a fost FCSB – Gaz Metan Mediaș 2-2, desfășurat pe Arena Națională, la 21 iunie 2020, în care a fost integralist.

”Am experiență în fotbal și am văzut că există fotbaliști genii. Ăștia sunt jucători care pot juca la echipa mare la 16-17 ani, poate doar Mirel Rădoi a mai fost așa. Al doilea e Pantea”, a spus finanțatorul FCSB, Gigi Becali, după debutul lui Pantea la prima echipă.

Ultima oră

Comentariul meu