o stradă din sibiu pe care căruțele circulă mai des decât mașinile va fi modernizată - primăria lărgește drumul și face pistă de biciclete
Sursa: Google Maps

Municipalitatea vrea să modernizeze o stradă situată în apropiere de Zona Industrială Vest, care în prezent se află la stadiul de drum agricol care deservește parcelele sibienilor din zonă. Pe acest drum circulă rar autoturisme, în principal el fiind folosit de căruțe și tractoare. Primăria vrea să lărgească partea carosabilă, să construiască o pistă de biciclete și trotuar, să realizeze rețeaua de apă și rețeaua de canalizare, dar și să modernizeze iluminatul public. 

Strada Varșovia, situată între strada Ogorului și strada Bruxelles, în partea de vest a orașului, va fi reabilitată. În prezent, drumul este folosit mai mult de tractoare și de căruțe, cu ajutorul cărora sibienii ajung la parcelele pe care le dețin în această zonă. Odată cu modernizarea carosabilului, vor fi refăcute și rețelele de apă și canalizare, dar și iluminatul stradal, potrivit memoriului de prezentare depus de Primăria Sibiu la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) în vederea obținerii avizului de mediu. 

„Pe amplasamentul investiției în prezent se află un drum agricol care deservește parcelele din zonă. Partea carosabilă are o lățime cuprinsă între 2,5 metri și 4 metri. Traficul aferent este unul specific drumurilor agricole, respectiv căruțe și tractoare, rar autoturisme. Pe amplasament nu există trotuare sau facilități pentru traficul pietonal. În prezent nu există infrastructură de iluminat public sau tubulatură de cablaj metropolitan pe strada studiată. Preluarea și evacuarea controlată a apelor pluviale este inexistentă”, se arată în memoriul depus la APM. 

o stradă din sibiu pe care căruțele circulă mai des decât mașinile va fi modernizată - primăria lărgește drumul și face pistă de biciclete
Sursa: Google Maps

Primăria vrea să lărgească drumul la o lățime de șapte metri, cu două benzi de circulație. De o parte și de alta a carosabilului vor fi realizate câte o pistă de biciclete și un trotuar, ambele cu lățimea de 1,25 metri. Pistele de biciclete vor avea fiecare câte un sens de circulație. La capetele străzii Varșovia, în intersecțiile cu străzile din zonă, vor fi amenajate și treceri de pietoni. În ceea ce privește iluminatul stradal, se vor monta 21 de stâlpi metalici cu o înălțime de șapte metri, echipați cu corpuri de iluminat, cu tehnologie LED și cu o putere maximă de 90W. 

Primăria susține că acest proiect este necesar, dat fiind faptul că s-au emis autorizații de construcție, iar zonă industrială s-a dezvoltat, Șoseaua Alba Iulia devenind foarte aglomerată la orele de vârf. „Oportunitatea investiției reiese din faptul că există posibilitatea asigurării finanțării proiectului propus din fonduri locale, guvernamentale, împrumuturi sau alte surse de finanțare, fiind necesar pentru confortul locatarilor din zonă și pentru realizarea unei legături între zona industrială vest și strada Ogorului, ceea ce ar duce la o relaxare a traficului de pe șoseaua Alba Iulia la orele de vârf. Finanțarea se va face din fonduri atrase și fonduri proprii prevăzute în bugetul local”, spune Primăria în memoriul de la APM. 

Valoarea investiției se ridică la 4.733.420,76 lei fără TVA, iar durata de realizare a proiectului este de 15 luni. 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Au cedat toti proprietarii terenul aferent strazii catre Primarie ?
    O sa urmarim acest proiect si in caz ca nu se moderbnizeaza strada Ciresului ne vom vedea in instanta.
    Este inadmisibil cum decide Primaria in functie de interse sa modernizeze strazi inainte de a se construi imobilie, iar strazi unde se platesc de ani de zile impozite de catre detinatorii de imobile, case si blocuri nu se modernizeaza strada.

  2. Interesant ca se tot monteaza stalpi in zone care nu au case, dar in zone unde sunt case nu se monteaza stalpi. Cine are parcele in zona de doriti sa le ridicati pretul?
    Cand aveti de gand sa montati 3 stalpi pe strada Ciresului?