Elon Musk nu cumpără Twitter, deocamdată - Vrea clarificarea situației conturilor false

Antreprenorul Elon Musk a declarat că achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, nu va avansa până când nu îi va fi mai clar câte conturi sunt false, scrie CNBC.

Twitter a estimat, într-un document depus la începutul acestei luni, că mai puțin de 5% din utilizatorii săi activi zilnici monetizabili – cunoscuți sub numele de mDAU – în primul trimestru au fost boți sau conturi spam.

Dar Musk estimează că aproximativ 20% dintre conturile de pe Twitter sunt conturi false sau de spam și este îngrijorat că numărul ar putea fi chiar mai mare.

„Oferta mea s-a bazat pe faptul că documentele SEC ale Twitter sunt corecte”, a scris Musk pe Twitter marți dimineața devreme. „Ieri, directorul general al Twitter a refuzat public să prezinte dovezi privind <5%. Această tranzacție nu poate avansa până când nu o va face”.

Acțiunile Twitter au căzut marți cu 2,22% în tranzacțiile de dinaintea deschiderii pieței. Un purtător de cuvânt al Twitter nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea CNBC.

Tweetul lui Musk vine la doar câteva ore după ce Parag Agrawal, directorul general al Twitter, a postat o lungă discuție despre spam-ul de pe rețeaua de socializare.

Agrawal, un inginer de software, a declarat că estimările de spam ale Twitter se bazează pe mai multe evaluări umane a mii de conturi.

El a spus că nu este posibil ca grupurile externe să calculeze numărul exact de conturi false de pe platformă, deoarece este nevoie de informații publice și private pe care Twitter nu le poate împărtăși.

Musk a declarat că echipa sa efectuează propria analiză privind numărul de conturi false de pe platformă, dar experții în social media, dezinformare și analiză statistică spun că abordarea sugerată de el pentru o analiză suplimentară este extrem de deficitară.

„Pentru a afla, echipa mea va face un eșantion aleatoriu de 100 de urmăritori ai @twitter”, a scris Musk vineri pe Twitter. „Îi invit și pe alții să repete același proces și să vadă ce descoperă”.

El și-a clarificat metodologia în tweet-uri ulterioare, adăugând: „Nu am avut timp să mă gândesc la asta: „Alegeți orice cont cu mulți urmăritori” și „Ignorați primii 1000 de urmăritori, apoi alegeți fiecare al zecelea. Sunt deschis la idei mai bune”.

Co-fondatorul Facebook Dustin Moskovitz a intervenit în această problemă prin intermediul propriului său cont de Twitter, subliniind că abordarea lui Musk folosește un eșantion prea mic și lasă loc pentru erori masive.

Ultima oră