de la consultație la tratament, niciun cost pentru pacient: tratament pentru cancer, 100% gratuit la medeuropa brașov

Diagnosticul de cancer este unul dintre cele mai dificile cu care se poate confrunta un pacient. Acesta influențează atât viața bolnavului, cât și pe cea a apropiaților. Înainte de tratament, un pacient are nevoie de un diagnostic cert. Acest diagnostic este pus în urma unor analize și investigații medicale ce oferă certitudinea existenței afecțiunii despre care vorbim.

MedEuropa Brașov contează pe o echipă multidisciplinară în abordarea bolnavului de cancer și utilizează tehnologii de iradiere de ultimă generație. În centrele de radioterapie MedEuropa se iradiază atât tumori solide, cât și cancere hematologice, cum ar fi limfom, plasmocitom sau mielom multiplu. Pacientul ajunge în clinica noastră după ce parcurge câțiva pași, pe care îi detaliem în acest articol, iar totul începe de la un prim consult. Centrul MedEuropa Brașov oferă servicii gratuite de radioterapie cu intenție curativă și scop paliativ, fără niciun cost suplimentar pentru pacient. Consultația de specialitate este de asemenea gratuită.

de la consultație la tratament, niciun cost pentru pacient: tratament pentru cancer, 100% gratuit la medeuropa brașovTumor board – comisia oncologică, un element obligatoriu în abordarea corectă și eficientă a pacientului oncologic 

Un tumor board este reprezentat de echipa implicată în rezolvarea cu succes a cazului. În funcție de particularitățile fiecărui pacient, comisia oncologică este compusă din oncolog medical, radioterapeut, chirurg specializat în diferite localizări ale cancerului, anatomopatolog, precum și alți profesioniști din specialități conexe. Aceștia se întrunesc periodic pentru a discuta, obiectivul fiind de a identifica cea mai bună soluție terapeutică pentru un pacient.

În cadrul acestor consultări, se stabilește conduita terapeutică, iar aceasta este comunicată pacientului, care face parte din această decizie și trebuie să știe ce i se întâmplă în timpul tratamentului și după finalizarea lui, motiv pentru care el este informat pas cu pas.

Obiectivul nostru, atât în Brașov, cât și în celelalte centre din Constanța, București și Oradea, este de a pune la dispoziția fiecărui pacient cei mai buni specialiști, cu cele mai eficiente tratamente și terapii de pe piață. Prin urmare, în toate cele patru centre MedEuropa, abordarea multidisciplinară a pacientului oncologic este obligatorie, fiind singura modalitate prin care se poate discuta și indica tratamentul considerat ca având cele mai multe șanse pentru a-și atinge scopul, fie că discutăm despre intenția curativă, atunci când urmărim vindecarea bolii și creșterea controlului local, prin împiedicarea recidivei, fie că avem în vedere un scop paliativ, atunci când se dorește ameliorarea unor simptome, cum ar fi durerea, pentru îmbunătățirea calității vieții pacientului cu cancer.de la consultație la tratament, niciun cost pentru pacient: tratament pentru cancer, 100% gratuit la medeuropa brașov

 Radioterapie cu tehnologie de top: intenție curativă și scop paliativ 

Radioterapia este o metodă de tratament care utilizează radiațiile ionizante în terapia tumorilor maligne. Asemănător chirurgiei, radioterapia este un tratament locoregional. Mai exact, se tratează tumora și ganglionii limfatici din vecinătatea acesteia, cu scopul de a evita apariția recidivelor, cu creșterea controlului local al bolii canceroase. Datorită tehnologiei de care dispune și a unei echipe experimentate, tratamentele oferite în cadrul MedEuropa sunt de înaltă calitate și precizie. Acestea respectă două deziderate de bază ale tratamentului prin iradiere: doză cât mai mare aplicată volumului tumoral, cu o protecție maximă a țesuturilor sănătoase.

MedEuropa este unul dintre cele mai moderne centre de radioterapie din România și utilizează tehnologii de iradiere moderne, cu ajutorul acceleratoarelor liniare Elekta Infinity, care permit tehnici moderne ca IMRT/VMAT pentru tratamentul cancerului, în regim de spitalizare de zi.de la consultație la tratament, niciun cost pentru pacient: tratament pentru cancer, 100% gratuit la medeuropa brașov

Cine poate beneficia de tratament în centrul MedEuropa Brașov

Un pacient se poate adresa centrului pentru o programare încă din momentul în care există suspiciunea de cancer, în baza investigațiilor și consultațiilor de specialitate indicate, respectiv oferite de medicul de familie și/sau de medicul specialist. Diagnosticul de certitudine este obținut, cu câteva excepții, prin buletinul histopatologic. Documentele medicale sunt analizate în cadrul unei consultații inițiale, pas care poate fi urmat, la nevoie, de alte investigații. În cazul în care dosarul medical este complet, cazul este discutat în tumor board și pacientul este informat cu privire la tratamentul indicat de specialiștii MedEuropa. Decizia finală aparține pacientului, care beneficiază de întreg suportul și de toate informațiile necesare, din partea echipei MedEuropa.

Centrul MedEuropa din Brașov este situat pe Strada Turnului, nr. 8, iar programările se pot efectua printr-un apel la Call Center-ul MedEuropa – 021 9971.

de la consultație la tratament, niciun cost pentru pacient: tratament pentru cancer, 100% gratuit la medeuropa brașov

 

Ultima oră

Comentariul meu