banchetele studențești revin în forță după pandemie - se pregătește un mare eveniment în piața mare
FOTO arhivă

După perioada pandemiei, încep festivitățile de absolvire și banchetele la facultățile din cadrul ULBS. În ultimii doi ani, nu s-au mai organizat banchete de absolvire, dar nici balurile bobocilor, ceea ce a fost un motiv de dezamăgire, mai ales pentru studenții din anii terminali. De această dată, Festivitatea de absolvire din Piața Mare va avea loc fără restricții, fiind așteptați în jur de 850 de studenți de la toate facultățile din cadrul ULBS, dar și de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Conducerea universității dorește să pregătească cu această ocazie un moment special, invitând o trupă de muzică pop, dar momentan nu au fost stabilite toate detaliile, ceea ce ține studenții în suspans.

„Voiam să aducem o trupă de muzică pop la festivitatea de absolvire, dar momentan nu am primit de la primărie proiectul aprobat pe agenda culturală. Suntem în legătură cu mai multe trupe din țară, dar până nu am bugetul nu pot continua demersurile. Pe data de 9 iunie la ora 13:00 va avea loc în Piața Mare festivitatea de absolvire, la care vor fi prezenți studenți de la fiecare facultate din cadrul ULBS. Fiecare facultate își poate organiza balul de absolvire sau festivitatea ei. Și de această dată festivitatea de absolvire din Piața Mare se va organiza împreună cu Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, care va participa cu 150 de studenți, iar din partea Universității „Lucian Blaga” vot fi prezenți în jur de 700 de studenți.

banchetele studențești revin în forță după pandemie - se pregătește un mare eveniment în piața mare

Revenirea la normalitate este motiv de bucurie și pentru studenții din anii primari, care speră să se organizeze și în generația lor banchetul și festivitatea de absolvire, deoarece balul bobocilor nu s-a putut organiza din cauza contextului epidemiologic.

„Fiind studentă în anul I, din prima zi în care am aflat că am fost admisă la facultate , primul meu gând a fost la balul bobocilor și mergeam pe ideea sigură că voi participa măcar la facultate. În liceu eram cea mai timidă persoană, îmi era frică să mă înscriu la un concurs de genul acesta, așa că pentru facultate mi-am propus că vreau să particip cu orice preț. Din cauza pandemiei și  agitației ce era pe atunci, din păcate nu s-a mai luat în considerare Balul Bobocilor. Mi-ar plăcea ca în anul viitor să se poată organiza pentru cei din anul I , însă corect ar fi să le fie dată șansa și celor din anul II de a participa, sunt sigură că mulți și-ar dori asta, având în vedere că situația cu pandemia deja a trecut în mare parte și au început să se organizeze baluri de absolvire pentru cei din anul IV. Sper ca în toamnă să nu  “revină pandemia” și să revenim la normal, așa cum eram cândva, bucurându-ne toți de facultate, cu speranța că nu o sa ajungem din nou în situația de a sta ore întregi în fața unui laptop, participând la cursuri de acasă”, spune Ana Maria Constantin, studentă în anul I.

De această dată, toate facultățile din cadrul ULBS organizează festivitate de absolvire, însă pentru banchete nefiind prea mulți doritori. Anul acesta, momentan, doar Facultatea de Psihologie a stabilit data banchetului, acesta desfășurându-se pe 23 iunie la Versailles Weddings & Events Sibiu.

La Facultatea de Litere și Arte, Facultatea de Jurnalism și Facultatea de Drept se vor organiza doar festivitățile de absolvire.

Ultima oră

Comentariul meu