Protest al angajaților de la Poșta Română - Se cer salarii mai mari
FOTO - Inquam Photos / George Călin

Angajați ai Poștei Române au protestat sâmbătă în Piața Victoriei. Principala nemulțumire este legată de salarizare. Blocul Național Sindical susține că 80% dintre angajați au salariul lunar net sub 1.700 de lei.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România și de Blocul Național Sindical.
Conform BNS, pentru 17.000 dintre angajaţi, adică pentru aproape 80% din întreg personalul, salariul net lunar este sub 1.700 lei, la limita traiului de subzistență, în condiții de muncă foarte grea, solicitantă, de uzură.
Sindicaliștii sunt nemulțumiți și de refuzul directorului general de a accepta orice negociere referitoare la majorări salariale.
„Iminența pierderii unui număr semnificativ de locuri de muncă din rândul agenților poștali, al factorilor, oficiantelor, diriginților, lucrătorilor din tranzite în urma introducerii unor posibile automatizări, dar şi în lipsa abordării unor noi linii de business. Un astfel de subiect care vizează din estimările noastre un număr uriaș de locuri de muncă din companie ar trebui să aibă la bază evaluări, programe alternative pentru salariați (inclusiv reconversie și recalificare) și nu în ultimul rând, măsuri dedicate celor ce își vor pierde locurile de muncă. Este obligatoriu ca un astfel de subiect să fie discutat în mod deschis, transparent, cu date și cifre pe masă. Nu vrem să fim puși în fața faptului împlinit și să decontăm lipsa de profesionalism a unora care vremelnic ocupă funcții de șefi”, mai arată sindicaliștii.
Aceștia mai acuză conducerea că încearcă să elimine din contractul colectiv de muncă articolele prin care sunt protejate locurile de muncă şi drepturile salariaţilor.
Sindicaliștii mai acuză lipsa uniformelor, a echipamentelor de muncă și protecție, precum și condiţiile improprii de muncă în spațiile în care munceşte cea mai mare parte a angajaților şi în care sunt primiţi clienţii Poştei Române, foarte multe unitați fiind cu igrasie, fără caldură pe timp de iarnă sau aerisire pe timp de vară, fără wc, fără minimă preocupare pentru asigurarea curățeniei.

Ultima oră

Comentariul meu

Publică