zeci de maşini electrice merg în caravană între judeţele alba şi sibiu - opresc la o "electro-şezătoare" în păuca

Zeci de proprietari de autoturisme electrice din întreaga ţară se întâlnesc, sâmbătă, într-un eveniment naţional de promovare a transportului ecologic, care va cuprinde două „electro-şezători rurale” la Ciugud (judeţul Alba) şi Păuca (judeţul Sibiu) şi o „electro-şezătoare urbană” la Alba Iulia, potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, de către organizatori.

Evenimentul va începe cu o „electro-şezătoare” în parcarea Primăriei Comunei Ciugud, unde există două staţii verzi de încărcare pentru autoturismele electrice. După ce vor schimba impresii despre maşinile electrice pe care le conduc şi vor vizita comuna, cu oprire şi la cel mai modern teren de golf din România, participanţii vor porni într-o caravană pe traseul Ciugud – Teleac – Hăpria – Păuca (judeţul Sibiu), o distanţă de aproximativ 40 de kilometri.

În Păuca, participanţii vor avea o întâlnire cu reprezentanţii administraţiei locale, vor vizita Şcoala Gimnazială, o şcoală „smart” care a fost construită recent, precum şi Biserica Evanghelică Păuca, monument istoric din secolul al XIII-lea. La Păuca, gazdele vor invita participanţii la un prânz cu mâncăruri tradiţionale din zonă.

Ulterior, întreaga caravană se va întoarce pentru o „electro-şezătoare urbană” în Cetatea Vauban din Alba Iulia.”Comunele Ciugud şi Păuca promovează transportul ecologic, iar ambele administraţii locale au staţii de încărcare verzi pentru autoturismele electrice. Astfel, în parcarea celor două primării există un complex de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică pentru alimentarea sediilor administrative, dar şi a celor două staţii de încărcare, montate de fiecare localitate. Fiecare primărie foloseşte câte un autoturism eco, respectiv un autoturism electric la Ciugud şi un autoturism hibrid la Păuca. Ciugudul are şi a treia staţie verde de încărcare în satul Hăpria, la Centrul de Informare Turistică”, se menţionează în comunicat.

La rândul său, municipiul Alba Iulia susţine transportul ecologic prin mai multe proiecte de mobilitate. Pentru autoturisme electrice, municipalitatea a amplasat 3 staţii de încărcare şi urmează a amplasa în acest an alte 16 în diferite zone ale oraşului.

„Electro-şezătoarile sunt organizate de administraţiile locale din Ciugud, Alba Iulia şi Păuca, în parteneriat cu Grupul Electromobilitate, care reuneşte zeci de proprietari de maşini electrice. Electromobilitate înseamnă un proiect de promovare a maşinilor electrice ca alternativă de transport prin diferite acţiuni, dar şi prin articole despre modul de funcţionare şi fiabilitatea acestora. Iniţiativa a fost demarată în 2018, când în România erau înregistrate doar 250 de autoturisme electrice. (…). În prezent, în România sunt înmatriculate peste 16.000 de maşini electrice”, mai arată sursa citată.

Ultima oră

Comentariul meu