Ședință de urgență la Consiliul Județean - Extinderea Aeroportului, principala vizată de proiectele adoptate

Consilierii județeni au fost chemați la o ședință de îndată. Și au fost avertizați că acest lucru se va mai întâmpla, pentru că acum se lansează ghidurile de finanțare din fonduri europene și nerambursabile, și unele din proiectele care trebuie depuse suferă mde modificări. Joi, principalul subiect ”votat” de consilieri a fost scumpirea lucrărilor de modernizare a Aeroportului Internațional Sibiu. 

Suma care trebuie investită în extinderea și modernizarea aeroportului, a crescut cu aproape 5 milioane de euro, sumă calculată cu TVA. Diferența a apărut la ofertarea pentru proiectare și realizare construcțiilor, licitație la care s-a prezentat doar un ofertant. Chiar și așa, a fost acceptat.

DETALII DESPRE SUMELE MAJORATE ȘI TOATE IMPLICAȚIILE 

Dar, la ședința extraordinară, s-a votat și un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului local al județului Sibiu pentru acest an ca urmare a suplimentării bugetului cu suma de 1.476,79 mii lei. Banii au fost încasați de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale reprezentând stimulentul de risc pentru angajații din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu care au fost izolați preventiv la locul de muncă pe perioada stării de urgenţă determinată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

 

Ultima oră

Comentariul meu