cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat - are o lungime de peste 700 de metri

Cel mai lung pod pietonal suspendat din lume, construit deasupra unei văi montane, a fost inaugurat pentru publicul general, vineri, în Republica Cehă.

“Am venit aici pentru că ne place adrenalina”, a declarat Michaela Klestilova, una dintre persoanele care au păşit pe acest pod, ce are o lungime de 721 de metri şi ajunge până la 95 de metri deasupra solului în cel mai înalt punct al său, scrie Agerpres.

Denumit “Sky Bridge 721”, acest pod a avut nevoie de doi ani pentru a fi construit cu un buget de 200 de milioane de coroane (8,4 milioane de euro), fiind suspendat cu ajutorul a şase cabluri principale de susţinere şi conţine alte 60 de cabluri anti-vânt.

El se află la peste 1.100 de metri deasupra nivelului mării şi face legătura între două creste montane din nord-estul Cehiei, la 200 de kilometri de Praga, în apropiere de graniţa cu Polonia.

cel mai lung pod pietonal suspendat din lume a fost inaugurat - are o lungime de peste 700 de metri

Precedentul record mondial pentru un pod pietonal suspendat era deţinut de Arouca Bridge din Portugalia, care are o lungime de 516 metri.

Construcţia noului pod din Republica Cehă a fost însoţită însă şi de anumite critici.

Directorul regional al Agenţiei Cehe pentru Conservarea Naturii, Michal Servus, a declarat pentru televiziunea cehă în această săptămână că podul pietonal a cauzat probleme în protejarea naturii din regiune şi a schimbat peisajul zonei.

Oficialii speră însă că “Sky Bridge 721” va stimula turismul local întrucât oferă o panoramă deosebită asupra peisajului zonal.

“Pentru mine, este o privelişte minunată”, a declarat Michal Hofirek, unul dintre primii turişti care au păşit pe acest pod.

Ultima oră

Comentariul meu