sts a primit de la primăria sibiu teren ca să își facă parcare la noul sediu de pe dumbrăvii

Lucrările la sediul STS de pe Calea Dumbrăvii sunt în toi, pentru că termenul de finalizare se apropie, iar darea în folosință este programată pentru a doua jumătate a anului. Reprezentanții instituției militare au cerut de la Primăria Sibiu teren în jurul clădiri, pentru a amenaja o parcare pentru angajați. Au primit, dar nu cât ar fi vrut.

Sediul STS, în valoare de aproximativ 7 milioane de euro, se construiește lângă cinematograful Arta, o zonă foarte aglomerată a orașului. Locurile de parcare sunt puține și mereu ocupate, astfel că angajații STS nu ar avea unde să parcheze. Pentru a amenaja locuri pentru mașinile acestora, Primăria Sibiu le-a pus la dispoziție un teren, dar nu î suprafață atât de mare pe cât au cerut.

Conducerea STS a făcut o cerere către Primăria Sibiu pentru a identifica și a-i pune la dispoziție aproximativ 800 de metri pătrați de teren, în jurul noii clădiri, teren pe care să fie amenajată o parcare care să deservească instituția.

Răspunsul Primăriei Sibiu a fost pozitiv, dar pentru o suprafață de 527 de metri pătrați.

”Necesitatea declarării terenului în cauză ca fiind de interes public naţional este justificată de următoarele considerente:
a) menținerea ordinii și asigurarea unui climat de siguranță și de securitate în jurul obiectivului Centru de servicii esențiale și sediu Direcția Județeană de Telecomunicții Speciale Sibiu, în vederea asigurării funcţionării neîntrerupte şi la nivelul cerinţelor, a reţelelor de telecomunicaţii speciale administrate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, inclusiv a Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență, la nivelul Municipiului Sibiu;
b) încetarea interesului public local în administrarea respectivului teren, dată fiind suprafața acestuia și poziționarea care îl fac impropriu utilizării în interesul comunității locale;
c) existența unui interes direct al comunității locale pentru funcționarea la parametri optimi a comunicațiilor asigurate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, instituție pentru care terenul respectiv este necesar”, este motivarea cererii făcute de STS și transmisă guvermului într-o informare.

”După transmiterea terenului în domeniul public al statului, acesta va fi declarat de interes public național, va fi înscris în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi va fi dat în administrarea Serviciului de Telecomunicații Speciale, prin hotărâre a Guvernului”, se arată în același act informativ.

 

Ultima oră

Comentariul meu