sibienii din 12 blocuri ar putea beneficia de reabilitarea acestora cu zece milioane de euro din pnrr
Foto Arhivă

Planul Național de Redresare și Reziliență are o componentă destinată renovării și cheltuielilor legate de acest proiect. De această oportunitate profită sibienii care locuiesc în 12 blocuri din mai multe zone ale orașului. Au întocmit proiectele care însumate ajung la zece milioane și jumătate de euro, iar după ce consilierii locali vor aproba depunerea lor, nu rămâne decât să spere că blocurile vor fi reabilitate din fonduri nerambursabile.

Pentru depunerea cererii de finanțare din fondurile PNRR, este nevoie de hotărârea consilierilor locali de aprobare a proiectului. Pentru asta a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local.

Cele 12 blocuri care urmează a fi reabilitate, dacă proiectul va obține finanțarea, au 19 scări. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 51.489.813 de lei cu TVA, ceea ce înseamnă 10 milioane și jumătate de euro.

Blocurile sunt situate în mai multe zone ale orașului, în cartierele Ștrand, Terezian, pe bulevardul Vasile Milea și Mihai Viteazu, pe strada Uzinei, în Vasile Aaron și Valea Aurie.

Asociațiile de proprietari vor să izoleze termic aceste clădiri, închiderea balcoanelor cu tâmplărie termoizolantă, precum și repararea trotuarelor din apropierea blocurilor, după finalizarea lucrărilor.

Fondurile PNRR sunt acordate pe principiul de primul venit, primul servit.

 

Ultima oră

Comentariul meu