s-a desemnat câștigătorul licitației pentru execuția secțiunii cornetu-tigveni din autostrada sibiu-pitești

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunțat joi că a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 din Autostrada Sibiu-Pitești.

Potrivit ministrului Transporturilor, perioada de proiectare este de 12 luni, iar cea ce construcție este de 45 de luni.

Contractul finanțat din fonduri europene, cu suma de 5,3 miliarde de lei, fără TVA, a fost câștigat de o asociere româno-italiană.

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu-Tigveni are o lungime de 37,4 kilometri.

Pe traseul secțiunii 3 trebuie construite 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1,7 km fiecare, un nod rutier la Cornetu, un nod rutier la Văleni, un ecoduct în zona localității Călinești.

Autostrada Sibiu – Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate.

Sorin Grindeanu a anunță că secțiunea 1 Sibiu – Boița (14,15 km) se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023, secțiunea 2 Boița – Cornetu (31,33 km) se află în faza de proiectare, secțiunea 4 Tigveni – Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare/ și trebuie finalizată în anul 2027, iar secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025.

Ultima oră

Comentariul meu