azilele de vârstnici din sibiu sunt pline - peste o sută de oameni sunt pe lista de așteptare a unui cămin din oraș

Căminele de vârstnici din Sibiu sunt pline, au foarte puține locuri care urmează să fie ocupate  sau au liste de așteptare cu peste o sută de persoane care și-au depus dosarele.

Situția persoanelor mai în vârstă care urmează să meargă la un azil din Sibiu este una destul de dificilă având în vedere numărul foarte mic al locurilor disponibile și listele lungi de așteptare. Atât la Azilul de bătrâni Cibinium, din Dumbrava Sibiului, cât și la Căminul de persoane vârstnice Dr. Carl Wolff, de pe strada Pedagogilor, nu mai sunt locuri disponibile, iar lista de așteptare depășește o sută de persoane.

Peste o sută de persoane pe lista de așteptare

O listă lungă de așteptare este la Căminului Dr. Carl Wolff, une mai mult de o sută de perosane așteaptă un răspuns: “Două locuri sunt libere în acest moment, dar în curând vor fi ocupate de pacenți, deci nu mai avem. Capacitatea maximă a căminului este de 106 locuri, dar avem o listă lungă de așteptare cu peste o sută de persoane. Vârstnicii beneficiază de produse de îngrijire, de acompaniament, conform acreditării. Ne conformăm în funcție de standardele impuse”, spune directorul Căminului de persoane vârstnice Dr. Carl Wolff.

În aceeași situație se află Azilul de bătrâni Cibinium, din Dumbrava Sibiului. Cele optzeci de locuri de care azilul dispune, toate sunt ocupate: “Locuri libere nu mai avem și capacitatea căminului este de optzeci de locuri. Prețul diferă în funcție de afecțiuni. La noi beneficiază de masaj, de ședințe cu psihologul, asistență medicală, infirmierie, toate condițiile necesare. Prețul este între 3.000 și 4.500 de lei”, spune un reprezentant al Căminului de bătrâni Cibinium.

Spre deosebire de cele două cămine, la azilul de pe strada George Coșbuc mai sunt locuri libere, reprezentanții instituției spunând că de la începutul lunii viitoare o să întâmpine un nou pacient.

Prețuri la căminele de vârstnici din Sibiu

Prețurile pentru la căminele de vârstinici variază în funcție  gradul de îngrijire și de serviciile de care va beneficia pacientul. Prin urmare, prețurile la azilele de seniori din Sibiu variză între 2.000 și 4.500 de lei.

De exemplu, la Căminul de persoane vârstnice Dr. Carl Wolff prețurile sunt cuprinse între 2.000 și 2.500 de lei în funcție de gradul de îngrijire”, iar la Căminul Cibinium prețurile se află între 3.000 și 4.500 de lei.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Cand va documentați pentru un articol de genul ăsta ar fi indicat să discutați și cu rezidenții sau cu aparținătorii acestora. Ați putea astfel să aflați că masaj și psihoterapie există doar în oferta unor cămine, în realitate ele lipsesc cu desăvârșire.