o cabană care reproduce perfect o casă din muzeul astra se vinde cu 73.000 de euro

O spectaculoasă cabană ce reproduce o casă tradițională de munte situată în satul artistic din Sîngeorz-Băi este scoasă la vânzare. Proprietarul său, alpinistul Radu Turtă o vinde, la cheie, cu 73.000 de euro.

Una dintre casele spectaculoase care compun satul artistic din Sîngeorz-Băi, proiect care a luat naștere la inițiativa artistului Maxim Dumitraș este scoasă la vânzare. Este vorba despre o cabană turistică ce reproduce o casă tradițională de la Muzeul Astra din Sibiu, ridicată în 2014 de alpinistul Radu Turtă, transmite bistriteanul.ro.

„Este o proprietate specială, aflată într-un muzeu în aer liber, de land-art, fiind poziționată într-o zonă împădurită de la poalele Rodnei, foarte atractivă din punct de vedere turistic”, descrie proprietatea Radu Turtă.

Amprenta construcției la sol este de 80 de metri pătrați, casa având un regim de înălțime parter plus mansardă. Aceasta este acoperită cu șindrilă tradițională și este compusă la parter dintr-un living, bucătărie, debara, două dormitoare, baie, camera centralei. La mansardă, casa mai are 3 dormitoare, hol și baie.

Casa este dotată cu termo-șemineu pe lemne, care asigură căldura în toată cabana, prin 9 calorifere. De asemenea, cabana este dotată și cu beci, lemnărie și un solar semi-îngropat.

„Cabana se vinde „la cheie” cu toate dotările și mobilierul existent, mașină de spălat, frigider, cuptor electric, aragaz cu butelie. Cine dorește poate da cabana în regim airbnb sau booking, clientela fiind deja formată. Gradul de ocupare este mare în fiecare anotimp”, mai spune Radu Turtă, într-o postare pe Facebook.

Ultima oră

Comentariul meu