mirii din sibiu plătesc chiar și 2.000 de euro pentru fotografiile de nuntă - „prețurile depind de perioada anului”
Sursa: Facebook/Refresh Art

Sezonul nunților a început, iar prețurile fotografilor au crescut odată cu cererea. Dacă în general prețurile serviciilor foto oscilează între 500 și peste 1000 euro, în această perioadă prețurile pot ajunge și la 1.600 sau 2.000 euro pentru o nuntă.

Fotografii de evenimente din Sibiu au crescut prețurile, cererea mare și oportunitatea de dezvoltare reprezintă principalele motive pentru care prețurile au crescut. De asemenea, mărirea prețurilor la serviciile foto – video se datorează investirii în aparatură sau în workshop-uri.

Prețurile fotografilor în perioada primăvară-vară

Sibienii care sunt în căutarea unui fotograf au diverse așteptări de la cum vor să fie imortalizat unul dintre cele mai importante evenimente din viață. Cei mai mulți miri aleg fotografii în funcție de prețul serviciilor, însă există și o altă categorie de miri care știu exact fotograful pe care îl vor la nuntă și sunt dispuși să își modifice bugetul în funcție de acest aspect.

„Prețurile pentru serviciile foto, în general, variază între 500 și 1600 euro, în funcție de experiența și calitatea oferită de fotograful de nuntă. Ca și medie, ar fi undeva la 800 de euro. De obicei, mirii au un buget stabilit sau optează pentru un fotograf care a primit cele mai bune recomandări de la cei care au colaborat cu el sau poate l-au văzut la câteva nunți și i-au urmărit activitatea”, spune fotograful sibian din echipa Refresh Art.

Fotograful de la Refresh Art explică suma de 1.600 euro pentru o nuntă: „Prețul de 1600 de euro la o nunta, nu este legat neapărat de multitudinea lucrurilor oferite în acest pachet. De multe ori, mirii care vor calitate, aleg înainte de toate omul din spatele camerei, nu serviciile și vor o persoană cu care ei rezonează. De obicei, pachetul în valoare de 1600 euro include fotografiile din ziua nunții, cununia civilă în altă zi și o sesiune foto «Trash the dress» care se face după nuntă”.

mirii din sibiu plătesc chiar și 2.000 de euro pentru fotografiile de nuntă - „prețurile depind de perioada anului”
Sursa: Facebook/ Refresh Art

Fotografii sibienii nu au un preț fix

Fotografii nu au un preț fix. Ei măresc sau scad prețurile în funcție de sezon. Așadar, dacă îți dorești să faci o nuntă vara, prețul fotografului poate ajunge și la 2.000 euro. În schimb, o nuntă în perioada iernii poate ajunge la doar 500 euro sau maxim 1000 euro pentru că cererea este scăzută.

„Nu am un preț fix, eu momentan lucrez ca o agenție de turism, prețurile mele la o nuntă depind de perioadele anului și variază între 500-2.000 euro. De exemplu, în luna ianuarie nu faci nimic ca fotograf de eveniment, prin urmare și timpul tău e foarte ieftin. În lunile iulie, august când ești cel mai solicitat și prețurile cresc semnificativ”, adaugă fotograful Alpár Lukácsi.

mirii din sibiu plătesc chiar și 2.000 de euro pentru fotografiile de nuntă - „prețurile depind de perioada anului”
Sursa: Facebook/Alpár Lukácsi

Așteptările sibienilor

Prin ochii fotografilor, sibienii au crescut așteptările pentru fotografiile de nuntă. Nu vor cantitate, ci calitate, adaptându-și bugetul în funcție de fotograf.

„Referitor la așteptările sibienilor, putem spune că de câțiva ani, aceștia pun mai mult preț pe fotografiile de la nunta lor și sunt mai educați în ceea ce privește stilul și calitatea fotografiilor. Poate din cauză că sunt mai activi pe platformele de socializare, iar informația ajunge tot mai ușor la ei. Văd peste tot fotografii de la nunți și își fac o imagine despre cum vor să arate fotografiile la nunta lor”, spune fotograful de la Refresh Art.
mirii din sibiu plătesc chiar și 2.000 de euro pentru fotografiile de nuntă - „prețurile depind de perioada anului”
Sursa: Facebook/Alpár Lukácsi

Totodată, sibienii caută ca fotograful să fie o persoană deschisă, în prezența căreia să fie dezinvolți: „Așteptarea lor este să fie un fotograf dedicat și își doresc o persoană care să fie ca o familie, să transmită o energie bună, să nu fie un simplu fotograf”, spune fotograful Alpár Lukácsi.

Ca un ultim sfat, fotograful sibian Sorin Marin încurajează toți mirii să studieze bine un fotograf înainte de a-l alege, așa cum fac cu rochia, inelele sau cu muzica. Pentru a obține rezultate bune, trebuie să fie și o conexiune între fotograf și client.

Ultima oră

Comentariul meu