apartament cu două camere de vânzare cu doar 4.000 de euro - este în județul sibiu

În timp ce piața imobiliară a explodat pur și simplu în unele orașe din România, iar metrul pătrat construit a ajuns să coste peste 2.000 de euro, există și locuri în care apartamentele se vând cu doar câteva mii de euro. Un apartament cu două camere, de exemplu, mobilat, aflat chiar în inima României, este scos la vânzare cu prețul de 4.000 de euro.

Un apartament aflat în județul Sibiu a fost scos la vânzare, iar prețul pe care proprietarul îl cere este de 4.000 de euro. Nu, nu lipsește un zero, așa cum poate mulți ar fi tentați să creadă. Apartamentul cu două camere se află într-un bloc din localitatea Agnita, județul Sibiu și chiar se vinde cu acest preț, transmite impact.ro.

Imobilul a fost construit după 1990, iar locuința care se vinde se află la etajul 4. Apartamentul este nedecomandat și are o suprafață utilă de 45 de metri pătrați. Proprietarul specifică în anunțul de vânzare publicat pe internet faptul că prețul este negociabil. Costul apartamentului este listat în lei, mai exact 20.000 de lei.

Prețurile apartamentelor au explodat în marile orașe

Apartamentele care se vând cu prețuri de nimic sunt o raritate, iar aceste costuri sunt valabile doar pentru localitățile mici, unde nu prea există cerere. În marile orașe, piața imobiliară a explodat în ultimii ani, în ciuda crizei provocate de pandemie.

Cererea pentru locuințe noi este în continuare mare în orașe precum București sau Cluj, iar factorii care au stat la baza creșterii prețurilor locuințelor sunt mai mulți: inflația, scumpirea materialelor de construcție, criza de forță de muncă din domeniu etc.

Cluj-Napoca rămâne în fruntea clasamentului celor mai scumpe orașe din România. Prețul pe care dezvoltatorii imobiliari îl cer pe metrul pătrat construit, în cazul locuințelor noi, sare de 2.000 de euro, depășindu-l pe cel din București. În plus, potrivit unei cercetări realizate recent, Cluj este singurul oraș în care prețul locuințelor a crescut mai mult decât salariul mediu, în ultimii ani.

Prețurile de vânzare ale apartamentelor au crescut cu 80% în Cluj, în perioada 2015-2021, în termeni reali. În același interval, salariul mediu s-a apreciat cu 74%. În București, prin comparație, prețurile locuințelor noi au crescut cu 44% față de anul 2015, în timp ce salariul s-a mărit cu 54%.

Anul trecut s-a manifestat și cea mai mare cerere de locuințe din sectorul imobiliar. S-a depășit numărul de 180.000 de apartamente și case vândute la nivel național, înregistrându-se o creștere anuală de 49%.

Ultima oră

Comentariul meu