video: drumarii deszăpezesc transfăgărășanul - „este greu de anticipat când se va deschide”

Drumarii s-au apucat, de câteva zile, de deszăpezirea Transfăgărășanului. Deși pe drum este mai puțină zăpadă decât în anii precedenți, aceștia au în continuare mult de muncă până să poată deschidă circulația. În mod normal, sectorul dintre Bâlea Cascadă și Piscul Negru se deschidea la sfârșitul lunii iunie. 

Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov au anunțat, marți, că s-au apucat de curățarea Transfăgărășanului de zăpadă.

„Curățarea Transfăgărășanului pe porțiunea dintre Bâlea Cascadă și Bâlea Lac a început în forță de câteva zile. Deocamdată lucrăm la deschiderea unei benzi până la tunelul din vârf astfel încât să permitem intervenția cu mai multe utilaje”, informează reprezentanții DRDP Brașov.

În acest an, este mai puțină zăpadă față de anii trecuți. Cu toate acestea, drumarii mai au foarte mult de lucru până când drumul va deveni sigur pentru circulația publică. „În acest moment lucrăm cu două utilaje, un încărcător frontal și o freză de zăpadă, care deschid calea până sus. Deocamdată zăpada de pe versanți este destul de instabilă pentru că este perioada de topire și tocmai din acest motiv este greu de anticipat cât vor dura lucrările”, mai spun reprezentanții DRDP Brașov.

În mod normal, porțiunea cuprinsă între Bâlea Cascadă din județul Sibiu și Piscul Negru din județul Argeș se deschidea la finalul lunii iunie. De asemenea, înainte de deschiderea oficială, drumarii vor efectua și lucrări de reparații și vor monta parapeți noi acolo unde este nevoie. 

Ultima oră

Comentariul meu