premieră la păltiniș - spitalul de psihiatrie din sibiu organizează școala de vară de psihopatolgie

Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu anunţă desfăşurarea primei ediţii a Şcolii de Vară de Psihopatologie, care va avea loc în staţiunea montană Păltiniş, în perioada 24 – 29 iulie 2022.

Evenimentul este organizat de care Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, în parteneriat cu Spitalul Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu şi Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii „Lucian Blaga”.

Programul Şcolii de vară este adresat medicilor rezidenţi în Psihiatrie, aflaţi în anii II-V de pregătire, şi tinerilor medici specialişti psihiatri, aflaţi în primii 5 ani de activitate.

Cei interesaţi se pot înscrie până duminică, 15 mai 2022, fiind necesar să transmită pe adresa de email: scoaladevara.arpp@gmail.com un document în format PDF, care să cuprindă: Curriculum vitae,; Scrisoare de intenţie; Scrisoare de recomandare din partea îndrumătorului sau a superiorului. Participanţii vor trebui să cunoască bine limba engleză.

Cazarea şi masa vor fi asigurate de organizatori, la Centrul de perfecţionare şi cercetare din Păltiniş al Universităţii „Lucian Blaga” Sibiu.

Atelierele din cadrul şcolii vor fi coordonate de către specialişti în domeniu, precum:

  • Acad. Prof. Univ. Dr. Mircea Lăzărescu (UMF Timişoara)
  • Prof. Univ. Dr. Aurel Nireştean (UMF Târgu Mureş)
  • Prof. Dr. Luis Madeira (Lisabona, Portugalia) – invitat on-line
  • Psihoterapeut Dr. Petre Rădescu
  • Şef lucrări Dr. Ciprian Băcilă (UMF Sibiu)
  • Şef lucrări Dr. Ana Giurgiuca (UMF Bucureşti)

„Psihopatologia este esenţială în pregătirea oricărui medic psihiatru, prin studiul sistematic al experienţelor conştiente ale pacientului, ordonarea şi clasificarea lor pentru crearea unei terminologii valide şi a fundaţiei pe care se bazează diagnosticul şi clasificarea entităţilor patologice în psihiatrie. Ne propunem reluarea unei tradiţii a discuţiilor şi înfruntării ideilor, de data aceasta privind psihopatologia şi importanţa ei, la Păltiniş, în tradiţia „Şcolii de la Păltiniş”, un concept important în istoria culturii române contemporane.” precizează Dr. Ciprian Ionuţ Băcilă, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu