eugen iordănescu are trei posibilități pentru a-și încheia definitiv socotelile cu camera de comerț - una l-ar îmbogăți cu 50.000 de euro

Eugen Iordănescu este în acte, director general al Camerei de Comerț Sibiu. Dar, procurorii care îl anchetează pentru fapte de corupție i-au interzis orice legătură cu instituția pe care a condus-o. Așa că, în acest moment, pe Iordănescu îl leagă de CCIA un contract de management care nu poate fi pus în aplicare și faptul că se află în concediu de odihnă plătit de Cameră. Dar, relațiile bilaterale s-ar putea încheia sau măcar ar putea fi clarificate prin trei posibilități.

Încă din luna decembrie, când s-a declanșat ancheta împotriva lui Iordănescu, acesta nu a mai avut nicio legătură cu activitatea Camerei de Comerț Sibiu. Se află însă în concediu de odihnă, plătit, conform contractului de management, concediu care mai durează cel puțin o lună.

În aceste condiții Camera de Comerț plătește sume de bani fără a beneficia de serviciile celui plătit. Pentru a intra în normalitate și a se putea alege un alt director general, contractul lui Eugen Iordănescu ar trebui să se încheie. Dar, în actul semnat inițial există o clauză prin care se specifică faptul că dacă este reziliat, Camera ar trebui să plătească salariile care ar urma a fi încasat până la încheierea de drept a înțelegerii. Asta ar costa Camera de Comerț peste 100.000 de euro. Din acești bani jumătate reprezintă taxe și impozite care ar trebui plătite către stat, iar lui Eugen Iordănescu i-ar reveni aproximativ 50.000 de euro, pentru că mai are peste 4 ani din mandat.

”Suma pe care camera de comerț ar trebui să o plătească este de peste 100.000 de euro, dar aici intră si taxele și impozitele către stat, cam jumătate. Sunt mulți bani pe care Camera de Comerț îi poate folosi în alte scopuri. Eu personal nu i-aș plăti, dar acest lucru se va decide la nivelul colegiului de conducere. Până la clarificarea tuturor aspectelor care vizează Camera în această perioadă activitatea noastră se desfășoară normal”, dă asigurări Octavian Isăilă, președintele interimar.

O altă posibilitate ar fi încheierea amiabilă a contractului dintre Camera de Comerț și Eugen Iordănescu, iar o a treia variantă ar fi ca după ce se termină perioada de concediu de odihnă., Iordănescu să își ia concediu fără plată.

 

Ultima oră

Comentariul meu