directorul suspendat al camerei de comerț sibiu a “fentat” interdicția de a părăsi țara - a mers în vacanță în egipt

Eugen Iordănescu, cercetat pentru fapte de corupție, director general al Camerei de Comerț Sibiu, cel puțin încă în acte, continuă să aibă o situație controversată, dacă nu ciudată. Deși îi este interzis să aibă vreo legătură cu activitatea Camerei de Comerț Sibiu, se află în concediu de odihnă, plătit, încă din luna decembrie. Și, deși are interdicție de a părăsi țara, s-a relaxat pe plajele din Egipt, cu familia.

Din luna decembrie, de când anchetatorii au descins la Camera de Comerț Sibiu și în alte locații din oraș, Eugen Iordănescu, directorul general, nu a mai pus piciorul în instituție. Procurorii i-au interzis acest lucru, mai exact să nu aibă niciun fel de legătură cu activitățile Camerei.

Așa că, Iordănescu a recurs la un „tertip”. Și-a luat concediu de odihnă. Din decembrie, până acum, în luna mai. Și mai are cel puțin o lună de relaxare. Acest lucru a fost posibil pentru că între el și Camera de Comerț este încheiat un contract de management, iar din anul 2012 Iordănescu nu a mai beneficiat de zile libere. În baza acestui tip de contract concediul se poate lua retroactiv, fără limită de timp. Și din moment ce este vorba despre concediu de odihnă, acesta este și plătit. Asta înseamnă că Eugen Iordănescu este cercetat penal, este suspendat de la șefia Camerei de Comerț, dar este în concediu de odihnă plătit.

Interzis la plecare, dar vacanță la căldură

Pe lângă restricția de a avea orice legătură cu Camera de Comerț, pe perioada anchetei, procurorii i-au interzis lui Iordănescu și să părăsească țara. Și în acest caz directorul s-a descurcat și luna trecută a fost plecat în vacanță, în Egipt. Asta susțin sursele Ora de Sibiu.

Dar, cum a reușit Iordănescu să plece, deși îi este interzis? ”Domnul Iordănescu a făcut o cerere la procurorul de caz, în care a invocat motive personale pentru deplasarea pe care dorea să o facă. Procurorul de caz a apreciat că motivele domnului Iordănescu sunt justificate și i s-a acceptat plecarea pentru câteva zile”, a declarat Ioan Veștemean, prim procuror al parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu