foto: trei ani de la summit-ul ue din sibiu - ziua în care s-a scris istorie

În urmă cu exact trei ani, în municipiul Sibiu se scriau file de istorie. În 9 mai 2019, a fost organizat Summit-ul UE, zi în care cei mai puternici oameni din Europa s-au adunat în urbea de pe Cibin. Pe atunci, președinți, premieri și lideri de la Bruxelles anunțau, în România, calea pe care va merge Uniunea Europeană în următorii cinci ani.

De Ziua Europei, în 9 mai 2019, 27 de președinți și premieri au demonstrat, la Sibiu, unitatea Uniunii Europene. Spaţiul comunitar va continua să se reformeze, pentru a le oferi prosperitate şi siguranţă celor 500 de milioane de cetăţeni ai săi. Acesta este mesajul declarației adoptate, în urmă cu trei ani, la summit-ul de la Sibiu. Pe atunci, au fost prezente în discuții și subiectele delicate, precum statul de drept și spațiul Schengen.

foto: trei ani de la summit-ul ue din sibiu - ziua în care s-a scris istorie foto: trei ani de la summit-ul ue din sibiu - ziua în care s-a scris istorie foto: trei ani de la summit-ul ue din sibiu - ziua în care s-a scris istorie

Au fost momente emoționante în Piața Mare din Sibiu. Oameni de toate vârstele s-au adunat să îi vadă pe liderii europeni pe care îi știau doar de la televizor. Cu toții au fost impresionați de lejeritatea cu care greii Europei au ales să li se alăture românilor, să le strângă mâna și să le adreseze cuvinte de suflet. 

Dar ziua a avut şi multe momente amuzante, în special în partea a doua, atunci când liderii europeni au fost luaţi prin surprindere de entuziasmul oamenilor care i-au aşteptat în Piaţa Mare. Momentul fotografiei de familie a fost însoţit de aplauze şi urmat de un concert.

foto: trei ani de la summit-ul ue din sibiu - ziua în care s-a scris istorie

Ziua memorabilă de la Sibiu s-a încheiat seara, în ciuda ploii, cu un concert susținut de Junii Sibiului și artista Delia. Președintele Klaus Iohannis a venit să asiste la spectacol însoțit de președintele Consiliului European, Donald Tusk. În Piața Mare sute de persoane s-au bucurat de spectacol.

Ultima oră

Comentariul meu