update exercițiu la spitalul militar din sibiu - este simulat un incendiu

Trei autospeciale de stingere, una de descarcerare și un echipaj SMURD s-au deplasat, luni dimineața, la Spitalul Militar de Urgență din Sibiu. Din fericire, nu este vorba despre nicio situație de urgență, ci este simulat un incendiu. 

UPDATE

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență și pregătirea temeinică a forțelor, în 9 mai 2022, pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu au desfășurat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu.

update exercițiu la spitalul militar din sibiu - este simulat un incendiu update exercițiu la spitalul militar din sibiu - este simulat un incendiu update exercițiu la spitalul militar din sibiu - este simulat un incendiu

„Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la etajul II al spitalului, unde se afla Secția Medicină Internă, în care au fost surprinse 2 persoane. Întreg personalul medical și pacienții aflați la etajul respectiv (peste 30 de persoane) s-au autoevacuat în cel mai scurt timp conform planului de apărare împotriva incendiilor al unității, pe locul de adunare, iar două persoane au fost surprinse de incendiul în interiorul unui birou fiind evacuate, în siguranță, ulterior de către salvatorii sibieni. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat”, spune Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

update exercițiu la spitalul militar din sibiu - este simulat un incendiu

Totodată, la finalul exercițiului, s-au efectuat instruiri cu personalul medical privind modul de intervenție și comportare în cazul producerii unei situații de urgență reale.

La acest exercițiu au participat peste 15 pompieri militari și paramedici cu 6 autospeciale (stingere cu apă și spumă, descarcerare, salvare de la înălțime și de asistență medicală specializată).

ȘTIREA INIȚIALĂ

„În scopul unei corecte informări a opiniei publice, menționăm că în acest moment se desfășoară un exercițiu cu forte și mijloace în teren în municipiul Sibiu, Spitalul Militar de Urgență”, informează reprezentanții ISU Sibiu.

La acest exercițiu participă pompierii militari ai Detașamentului Sibiu cu următoarele forțe: trei autospeciale de stingere dintre care o autoscară, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

În eventualitate creării unui disconfort în spațiul public, ISU Sibiu asigură cetățenii că aceste exerciții sunt necesare și benefice pentru întreaga comunitate.

Ultima oră

Comentariul meu