ca la expoziție - sibienii nu mai cumpără mașini din târg - vânzător: "vin, se uită și pleacă"

Târgul Obor rămâne în continuare unul dintre locurile din Sibiu unde oamenii merg să se plimbe duminica. Adevărat este că târgul de mașini, care odată era celebru, în ziua de astăzi este din ce în ce mai sărac atât din punct de vedere al vânzătorilor cât și al cumpărătorilor.

Cu timpul, sibienii s-au reorientat spre alte opțiuni în vederea cumpărării unei mașini, târgul din Sibiu rămânând una dintre ele, dar nu una prioritară. Oamenii caută să își cumpere mașini pe internet, unde pot contacta cu ușurință vânzătorul și pot programa o oră când să vadă mașina.ca la expoziție - sibienii nu mai cumpără mașini din târg - vânzător: "vin, se uită și pleacă"

Vânzătorii de mașini la mâna a doua sunt dezamăgiți de numărul mic al sibienilor care vin în târg să își cumpere o mașină, nu doar să se plimbe: „Noi ne-am învățat aici, venim de vreo 10 ani. Cu asta mă ocup, vând mașini. Le postez și pe internet, vin cu ele și în târg, dar clienții tot așa nu vin pentru că nu au bani. Astăzi s-au vândut doar patru, cinci mașini în toată piața. Majoritatea care caută o mașină se uită să fie între 3.000 și 4.000 euro și preferabil Volkswagen”, spune Liviu Hațegan.

De aceeași părere este și  Ion Cosma, un alt vânzător de mașini din Târgul Obor. Acesta crede că în târg vin doar cei care vor să își cumpere o mașină ieftină, strict din punct de vedere al necesității.

„Uitați-vă că sunt niște prețuri foarte mici la mașini, însă cei care vor să cumpere nu au posibilitate, vin, se uită și pleacă. În târg vin cei care caută o mașină cu 2.000 sau 3.000 euro. În rest sunt cei din clasa de mijloc și aceia își cumpără direct de pe internet. Târgul este pentru oamenii simpli, care poate au nevoie de o mașină de navetă, nu e pentru oamenii din clasa de mijloc. Cred că 90% sunt lovite și refăcute, altele sunt vechi înainte de 2002, 2003, mașini de 18, 20 de ani”, spune vânzătorul.ca la expoziție - sibienii nu mai cumpără mașini din târg - vânzător: "vin, se uită și pleacă"

Cu toate că vânzătorii de mașini din Sibiu  postează și anunțuri pe olx , merg în Târgul Obor din obișnuință și, mai ales, pentru socializare: „O punem și pe olx, dar venim și în târg că așa suntem învățați de ani de zile. Cu asta mă ocup ocazional. Nu prea merge treaba, nu sunt cumpărători, nu sunt bani. Nu mai e ca înainte când nu aveai loc să intri în târg. Orice preț ai pune te întreabă care e ultimul preț și spun că tot e mare. Până acum, au venit doar doi oameni să probeze mașina”, spune Ghiță.

Ultima oră

Comentariul meu