video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate

A venit și ziua cea mare, când s-a închis podul peste Cibin de pe Șoseaua Alba Iulia. Deși Primăria a anunțat de mai multe ori că se va întâmpla asta în dimineața zilei de 6 mai, ambuteiajele și cozile interminabile nu au fost evitate. Podul va fi închis până duminică, 8 mai.

Podul de pe Șoseaua Alba Iulia va fi reabilitat complet. Lucrările au început cu relocarea țevilor de gaz și apă, iar pentru asta a fost necesară închiderea circulației peste pod. autoritățile locale au anunțat că podul va fi închis timp de trei zile, între 6 și 8 mai, iar șoferii au fost sfătuiți să folosească rutele alternative. Cu toate acestea zona podului a fost extrem de aglomerată vineri dimineața. La fel, s-au creat ambuteiaje și pe străzile adiacente, inclusiv pe malurile Cibinului.

Ca rute ocolitoare șoferii pot utiliza următoarele drumuri, în funcție de direcția de deplasare:

☑Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor.
?În acest context se va modifica și prioritatea în trafic în Piața Iancu de Hunedoara: prioritate vor avea cei care circulă pe ruta drum Câmpșor – str. Rozmarinului –Piața Iancu de Hunedoara, iar șoferii care circulă dinspre str. Gh. Asachi vor ceda trecerea.
?În același context, s-a stabilit ca traseu cu prioritate str. Dimitrie Cantemir – drum Câmpșor, iar traficul care se deplasează dinspre str. Islazului va respecta semnul ”cedează trecerea”.
☑Str. Autogării – Distribuției – strada Lemnelor – str. Mihail Kogălniceanu/str. Reconstrucției.
Strada Lemnelor se transformă în sens unic în perioada lucrărilor la pod, dinspre strada Distribuției spre strada M. Kogălniceanu/Reconstrucției
☑Strada Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor
☑ Centura ocolitoare a Sibiului

YouTube video

video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate

Lucrările de extindere și modernizare a podului vor continua aproximativ un an:

?În perioada 9 mai – 30 septembrie se va închide partea din amonte (dinspre strada
Maramureșului), urmând să se circule pe câte o bandă pe sens, pe partea din aval a podului.
?În perioada 1 octombrie 2022 – 30 aprilie 2023 se va închide partea din aval (dinspre strada Malului) și se va circula pe partea din amonte, pe câte o bandă pe sens.
În aceste două etape sunt posibile închideri totale ale circulației pe pod, de scurtă durată, în funcție de evoluția lucrărilor, măsura vizând siguranța participanților la trafic.
video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate video foto s-a închis podul peste cibin de pe șoseaua alba iulia - haos pe străzile alăturate

 

Ultima oră

Comentariul meu