video râul arpașu de jos poluat de o fermă de animale - "primăria tace, d.s.p. nu vede"

Fermă cu aproximativ 300 vaci și bivoli poluează râul Arpașu de Jos, în apropiere de DJ 105H. Animalele trăiesc în condiții precare deoarece fermierul nu deține pășune, astfel le adăpostește lângă râu.

Principalele probleme pe care le ridică sătenii sunt poluarea zonei și, mai ales, a râului unde sunt aruncate resturi de la baloții de fân. Localnicii sunt îngrijorați de părerea cu care rămân turiștii care ajung în zonă sau merg spre Păstrăvăria Albota.

„Primăria tace, D.S.P nu vede, A.P.I.A plătește subvenție pentru ca aceste animale să fie maltratate. Acest fermier nu deține bază furajera, iar animalele trăiesc în condiții dezastruoase. Eu mă întreb cu ce imagine rămân turiștii care tranzitează DJ 105H. În râul Arpaș nu mai poți intra la cât e de murdar și nimeni nu face nimic”, sursă citată Ora de Sibiu.

Primarul Arpașului de Jos, Constantin Văcariu, spune că a luat deja măsurile necesare, dar răspunsul instituțiilor continuă să întârzie: „Am sesizat problema la Garda de Mediu, la A.P.I.A și la Protecția animalelor, însă momentan nu am primit niciun răspuns. Stim că nu este singura fermă care procedează în acest mod, dar în curând o să luăm măsuri”.

Ultima oră

Comentariul meu