copil bătut la brădeni fiindcă mergea „prea aproape de carosabil” - mama: „șoferul l-a strâns de gât”

În data de 3 mai, în localitatea Brădeni din județul Sibiu, un copil în vârstă de 14 ani a fost agresat fizic de un șofer, deoarece mergea pe marginea drumului în localitate, trotuarele lipsind pe majoritatea drumurilor.

Micu Adina, mama copilului, spune că un individ în vârstă de 50 de ani împreună cu fiul său de 32 de ani circulau cu automobilul pe un drum comunal în timp ce copilul se întorcea de la școală, iar într-o intersecție, șoferul i-a spus copilului că nu se uită pe unde merge deoarece era aproape de zona carosabilă. Minorul i-a comunicat șoferului că era aproape să îl lovească cu oglinda și nu a păstrat o distanță regulamentară față de el.

Șoferul, considerând replica un afront la adresa sa, a coborât din mașină împreună cu fiul său și i-a aplicat minorului o „lecție”, în urmă căreia copilul s-a ales cu multiple leziuni la nivelul feței, mâinilor și corpului.

„L-au prins de gură, l-au strâns de gât, l-au trântit la pământ și s-au pus pe el, apoi au început să-l bată cu pumnii la coaste. Sunt camere de filmat în zonă. Eu am sunat la 112 și a venit un echipaj de la Agnita, agentul mi-a spus că le-a dat amendă, dar nu a vrut să-mi comunice mai multe, nu mi-a răspuns la nicio întrebare. Nu este normal ce se întâmplă, cu siguranță agenții de poliție se cunoșteau cu agresorii și e aceea nu vor să ia nicio măsură. Cel mai probabil voi merge în instanță” spune mama copilului.

„În cursul zilei de 3 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Agnita au intervenit pe raza localității Brădeni pentru aplanarea unui conflict între doi bărbați și un minor în vârstă de 14 ani. Minorul ar fi fost agresat de către unul dintre cei doi bărbați pe motiv că circula pe carosabil în timp ce cei doi adulți se deplasau în zonă cu un autoturism. Polițiștii s-au sesizat din oficiu și au deschis o anchetă penală privind săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. De asemenea, cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 500 de lei pentru provocarea de scandal în loc public. Cercetările în acest caz continuă. Facem precizarea că, până la această oră, la nivelul Secției de Poliție Rurală Agnita nu s-a înregistrat nicio plângere din partea aparținătorilor legali ai minorului. Minorul nu a necesitat îngrijiri medicale”, transmite Elena Welter, purtător de cuvânt IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu