video uniunea europeană, gata să ofere sprijin militar suplimentar către republica moldova
FOTO Captură video rlive.md

Uniunea Europeană ia în considerare acordarea unui sprijin militar suplimentar Republicii Moldova, a declarat președintele Consiliului UE, Charles Michel, aflat în vizită la Chișinău.

Blocul celor 27 de națiuni analizează modul în care poate oferi mai mult sprijin militar Republicii Moldova, inclusiv mai mult ajutor pentru consolidarea efectivelor țării, a declarat Michel într-o conferință de presă comună cu președintele moldovean Maia Sandu, potrivit Reuters.

El a adăugat că acest lucru ar veni în plus față de ajutorul în domeniul logisticii și al apărării cibernetice pe care UE l-a convenit deja.

Michel a refuzat să ofere detalii, dar a declarat că este extrem de important să se evite orice escaladare.

„Războiul din Ucraina are consecințe umanitare, economice și energetice asupra țării noastre Apreciem sprijinul Comisiei Europene pentru a face față repercursiunile. De asemenea, apreciem și deschiderea piețelor din UE pentru fructele din Moldova, după ce piața din Est a fost închisă din cauza războiului. Noi avem o zicală în Republica Moldova: Prietenul la nevoie se cunoaște. Noi avem o prietenie adevărată cu Uniunea Europeană. Contăm pe sprijinul Europei pentru eliminarea taxelor la exportul produselor agricole pe piața europeană, dar și permisiuni suplimentare pentru transportul de mărfuri din țara noastră, pe teritoriul statelor europene. Planurile noastre nu s-au schimbat. Vrem să construim un stat puternic și sigur pentru cetățenii săi, să avem o economie puternică, să creăm condiții de viață optime pentru cetățenii moldoveni, pentru a rămâne în țară. Procesul de aderare la UE este unul complex și de durată. Nu căutăm scurtături sau concesii. Comunitatea internațională trebuie să acționeze complimentat și concertat pentru a aduce pacea pe continentul european”, a fost mesajul transmis de Maia Sandu președintelui Consiliului Europei, relatează realitatea.md

Ultima oră

Comentariul meu