undă verde pentru realizarea unui aeroport în județul galați

Specialiștii de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română au analizat miercuri conceptul privind realizarea unui aeroport în județul Galați. Experții nu au avut obiecții ceea ce înseamnă că autoritățile gălățene și brăilene ar putea începe demersurile pentru implementarea proiectului.

Recent, Consiliul Judeţean Galaţi şi Consiliul Judeţean Brăila au încheiat un protocol de colaborare pentru realizarea unui aeroport regional în județul Galați.

De asemenea, în bugetul de anul acesta, CJ Galaţi a prevăzut fonduri pentru realizarea primelor expertize şi analize, precum şi pentru mai multe documente tehnice, de care este nevoie pentru a obţine, prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Comunitară pentru Infrastructura de Transport, fonduri nerambursabile pentru construirea aeroportului, scrie Mediafax.

Totodată, obiectivul a fost inclus în Master Planul General de Transport al României. Miercuri, conceptul a fost prezentat de președinții consiliilor județene din Galați și Brăila, experților de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

„Noi am prezentat conceptul. Ei au zis că-i ok. Urmează să ne prezinte un punct de vedere peste câteva zile, dar astăzi s-au uitat pe documente și nu au avut obiecții. Sperăm ca în scurt timp să scoatem în procedură de achiziție studiul de fezabilitate. Este o muncă uriașă, este vorba despre numeroase autorizații de la diferite instituții, se vor face multe studii geo, despre vreme, despre speciile care locuiesc în zonă”, a explicat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Studiul de fezabilitate ar putea fi scos la licitație peste o lună. Conform proiectului, aeroportul va fi construit la aproximativ 20 de kilometri de orașele Galați și Brăila, în comuna gălățeană Braniștea. Obiectivul va deservi zona de sud-est a României și cea de sud a Republicii Moldova și va avea o importantă componentă de business prin realizarea unui mare terminal cargo.

Ultima oră

Comentariul meu