continental înființează trei clase noi de învățământ dual - fodor: "aici nu vorbim de planuri și dorințe, vorbim de rezultate concrete"

Continental Sibiu anunță înființarea a trei noi clase a IX-a în sistem de învățământ dual, în colaborare cu Liceul Tehnologic „Independența” și Colegiul Tehnic Energetic, pentru anul școlar 2022-2023.

Absolvenții de gimnaziu din Sibiu pot beneficia de noua oportunitate oferită de compania tehnologică Continental în colaborare cu Primăria Municipiului Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean. Oferta educațională include 90 de locuri în 3 clase Continental, în sistem de învățământ profesional dual, în domeniile de pregătire electronică și electromecanică la Liceul Tehnologic „Independența” și, din toamnă, și la Colegiul Tehnic Energetic din Sibiu.continental înființează trei clase noi de învățământ dual - fodor: "aici nu vorbim de planuri și dorințe, vorbim de rezultate concrete"

„Din punctul meu de vedere, învățământul dual este cel mai reușit parteneriat. Aici nu vorbim de planuri și dorințe, vorbim de rezultate concrete și în Sibiu am înregistrat rezultate concrete în ceea ce privește învățământul dual. Compania Continental a promis că va face tot ce este posibil pentru dezvoltarea învățământului dual și a făcut-o. Compania investește și în infrastructură. Deschiderea acestui nou centru tehnic pentru învățământul dual, înseamnă o investiție importantă pentru infrastructură și completează în mod fericit investițiile pe care le face administrația. Primăria Sibiu a investit în ultimii 3 ani peste 3 milioane de euro în școlile unde se desfășoară învățământ dual”, spune Primarul Sibiului, Astrid Fodor.

În cadrul conferinței, Astrid Fodor a menționat și faptul că sectorul privat în colaborare cu cel public a dat rezultate benefice comunității sibiene în proiectele realizate.

„Eu cred că parteneriatul între sectorul public și sectorul privat poate funcționa foarte bine dacă fiecare se implică cu tot ceea ce poate. În Sibiu, a dat rezultate frumoase și asta se datorează în mare parte actorilor privați, în special companiei Continental care și-a asumat un rol proactiv, un rol de lider.”continental înființează trei clase noi de învățământ dual - fodor: "aici nu vorbim de planuri și dorințe, vorbim de rezultate concrete"

Liceul Tehnologic „Independența” propune două clase Continental a IX-a în sistem dual, specializările „Electronist Aparate și Echipamente” și „Electromecanic Utilaje și Instalații Industriale”, a câte 30 de locuri fiecare. De asemenea, din toamna anului 2022, Colegiul Tehnic Energetic va implementa prima clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual, specializarea „Electronist Aparate și Echipamente, cu 30 de locuri dedicate absolvenților de gimnaziu.continental înființează trei clase noi de învățământ dual - fodor: "aici nu vorbim de planuri și dorințe, vorbim de rezultate concrete"

Elevii sibieni care optează pentru învățământul dual vor avea parte de o serie de beneficii: practică în interiorul Continental Sibiu, bursă lunară în valoare de 500 lei, bursă de performanță, cazare, transport și masă asigurate pe perioada practicii. La absolvire, fiecare elev va primi diplomă de calificare.

Până la finalul anului trecut, Continental Sibiu a făcut investiții de peste 60.000 euro pentru dotarea și modernizarea laboratoarelor și sălilor de curs de la Liceul Tehnologic „Independența”, cât și a Centrului de Instruire din cadrul companiei, unde elevii își desfășoară practica.continental înființează trei clase noi de învățământ dual - fodor: "aici nu vorbim de planuri și dorințe, vorbim de rezultate concrete"

În cadrul evenimentului au fost prezenți reprezentanții companiei Continental: Mihai Ețcu –  Talent&Performance Management, Sonok Rivetto – Manager General și Maria Barna – Tehnical Training Center Team leader, cât și Astrid Fodor – Primarul Municipiului Sibiu și directorii instituțiilor de învățământ partenere.

 

 

 

Ultima oră

Comentariul meu