concurs de pictură și desen pentru copiii romi din județul sibiu

PARI project în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Sibiu, Muzeul ASTRA Sibiu și Asociația Studia Oecumenica organizează concursul de pictură și desen dedicat copiilor romi și prietenilor lor intitulat „Copilărie, credință și speranță”.

Concursul are la bază dorința de a da o voce copiilor romi, dar și prietenilor lor, adică oricăror copii care îndrăgesc și interacționează cu persoanele de etnie romă, cu ocazia Zilei Mondiale a Copilului și își propune să ilustreze cum simt copiii credința creștină, cum se împletește ea în viața lor și ce speranțe le insuflă.

Sunt acceptate la concurs lucrări în acuarelă, acrilic, tempera, creion, carioca, cerneală sau colaje, format A4 sau A3, realizate de copii din școli primare sau gimnaziale din județul Sibiu (cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani), sub îndrumarea unui profesor sau învățător. Acestea trebuie trimise sau depuse la sediul proiectului din Sibiu, pe strada Mitropoliei, nr 30, cod poștal 550179, în atenția dnei Brumă Ioana-Andrada, telefon contact 0769913353, până la 25 mai 2022.

Lucrările vor fi expuse în Muzeul în Aer Liber ASTRA din Sibiu, în sala de clasă a monumentului Școala din Ticera situat în zona Etno Tehno Parc, o zonă dedicată activităților educaționale, la 1 iunie 2022, în cadrul Târgului de Jucării derulat în perioada 28 mai – 1 iunie 2022, dar și pe site-ul proiectului (www.participatory.ro) și pe pagina de Facebook a acestuia (PARI project).

Premiile la concurs sunt acordate de Asociația Studia Oecumenica după cum urmează: Locul I 400 lei, Locul II 300 lei, Locul III 200 lei, Mențiune I, II, III fiecare 100 lei.

Concursul este organizat în cadrul proiectului de cercetare „Rolul religiei si al actorilor religiosi in incluziunea sociala a romilor: spre o abordare participativa” – acronim PARI – proiect al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu si al Universității  VID din Norvegia, finantat din programul Norway Grants 2014-2021 și administrat de UEFISCDI prin contractul nr.38/2021. Proiectul inițiază, stimulează și susține cercetarea românească și norvegiană cu privire la incluziunea populației de etnie romă, concentrându-se pe rolul (potențial) al religiei și al actorilor religioși în relație cu includerea/excluderea romilor. Proiectul îmbină cercetarea sociologică, teologică și istorică.

„Suntem convinși că cei care au cele mai bune idei, cele mai frumoase vise, cel mai important cuvânt de spus în societatea noastră sunt copiii. Acest concurs vrea să dea vizibilitate acestor actori principali pentru viitorul nostru.”, declară managerul proiectului Prof.Univ.Dr.Stefan Tobler.

Ultima oră

Comentariul meu