video: fum negru în urma unui autobuz tursib - „a fost scos din circulație și probabil va fi casat”

În ultimii trei ani, în flota Tursib au apărut peste o sută de autobuze noi, moderne și, nu în ultimul rând, ecologice. Până zilele trecute, călătorii erau nevoiți să circule și cu mijloace de transport din flota veche care nu erau prea prietenoase cu mediul. Un cititor Ora de Sibiu a semnalat, la finalul săptămânii trecute, că un autobuz contribuie la poluarea orașului, iar asta fiindcă pe țeava de eșapament ieșea fum negru. Din 1 mai, acesta a fost scos din circulație, odată cu intrarea în parcul auto a patruzeci de autobuze ecologice.

Un cititor Ora de Sibiu a trimis, la finalul săptămânii trecute, imagini în care apare un autobuz din flota mai veche a societății Tursib. Acesta circula din cartierul Ștrand spre cartierul Valea Aurie și lăsa în urma lui un fum gros și negru. „Aerul este poluat de un autobuz Tursib”, a semnalat sibianul.

Reprezentanții Tursib au văzut imaginile și au transmis că autobuzul făcea parte din flota mai veche a societății. Autobuzul a mai circulat pe străzile orașului doar până la 1 mai, atunci când au intrat în parcul auto noile mijloace de transport moderne și ecologice.

„Autobuzul din imaginile transmise de dumneavoastră face parte din flota mai veche a Tursib, fiind dotat cu un motor Euro 1. La data înregistrării imaginilor el circula conform programului pe traseul alocat, nefiind înregistrat cu nici o defecțiune. Facem precizarea că până la momentul la care am introdus pe trasee noile autobuze CNG, cele două autobuze de acest fel pe care Tursib le are ȋn flotă au fost utilizate zilnic. Ca urmare a noilor disponibilități din parcul auto, începând cu data de 1 mai 2022,  aceste două autobuze sunt scoase din circulație și ulterior vor fi probabil casate”, a precizat, pentru Ora de Sibiu, Raluca Racz, purtătorul de cuvânt al Tursib.

Primăria a transmis zilele trecute, printr-un comunicat de presă care anunța intrarea în parcul auto a noilor autobuze că, în prezent, 77% din flota Tursib este prietenoasă cu mediul.

Ultima oră

Comentariul meu