microsoft edge va avea în curând un serviciu vpn gratuit

Microsoft face eforturi constante de a atrage tot mai mulți utilizatori pe browser-ul Edge. De la opțiuni de customizare extinse până la o mai buno optimizare,Edge se pare că devine din ce în ce mai versatil.

Cea mai nouă implementare de acest fel va veni sub forma unui VPN gratuit și chiar dacă nu este ceva groundbreaking, ea poate fi privită ca o adiție plăcută, scrie ZonaIT.ro

Desigur, pe rivali precum Chrome, este nevoie doar să-ți adaugi o extensie de VPN în doi timpi și trei mișcări. Am încercat, merge foarte bine, pot să accesez diferite servicii de pe platforme momentan indisponibile în România, dar îmi place că Microsoft are grijă la detalii și vrea să transforme extensiile de felul ăsta în funcționalități deja integrate în propriul browser. Opțiunea se numește Edge Secure Network și se vrea a fi cât mai eficientă cu putință. Îți va cripta conexiunea la Internet, fapt care îți asigură acel privacy pe care providerul tău de net o cam boicotează. Și bineînțeles, poți face cu el tot ce poți face cu un VPN: îți maschezi locația și poți accesa fix acele servicii indisponibile despre care vă spuneam.

Edge Secure Network nu înlocuiește serviciile premium

Este un artificiu bine-venit, dar există totuși și o condiție. Edge Secure Network nu va înlocui ceea ce oferă un serviciu VPN premium, adică plătit. De aceea, el nu este chiar cea mai bună soluție dacă ești adesea în tranzit, pentru că serviciul oferit de Microsoft Edge este limitat la utilizarea de cel mult 1GB pe lună. De asemenea, vei avea nevoie de un cont activ Microsoft pentru a-l putea accesa și seta.

Microsoft va începe în curând să testeze Edge Secure Network. Odată ce acest serviciu VPN este live, îl vei putea accesa direct din browser, prin meniul semnalat de cele trei puncte. Acolo va fi listată o nouă opțiune, intitulată Secure Network, care, odată activată, va porni VPN-ul. În momentul în care ai terminat de dat cu placa pe net, VPN-ul se va dezactiva automat. Ce-i drept, poți face asta și pe Google Chrome, dar hei, dacă se poate integra direct în browser (Edge este o soluție Chromium destul de bună, de altfel) de ce să nu profiți de asta?

Ultima oră

Comentariul meu