marcaje montane vandalizate - salvamont sibiu cere controale: „jandarmii trebuie să patruleze”

Salvamont Sibiu cere autorităților abilitate să intensifice controalele în munți, după ce mai multe marcaje au fost vandalizate de persoane „certate” cu bunul simț și natura.

Drumețiile în aer liber reprezintă pentru majoritatea oamenilor un moment de relaxare, de deconectare de la problemele cotidiene și de reunire cu natura. Dar, pentru altele, se pare că drumețiile reprezintă ocazia să-și refuleze frustrările, să-și etaleze „educația”, vandalizând infrastructura montană, potrivit Salvamont Sibiu.

De curând, mai multe indicatoare montane au fost vandalizate de astfel de persoane certate cu bunul simț. Și nu este pentru prima dată. De când infrastructura a peste o sută de kilometrii de trasee montane a fost refăcută anul trecut și până în prezent, oamenii au creat o mulțime de stricăciuni.

„Au mai fost cazuri în care infrastructura montană a fost vandalizată. Am avut și niște borne îndoite de vacile oamenilor lăsate în câmp. Chiar astăzi (n.red.: luni) am primit imagini de pe Creasta Porumbeilor, deasupra de Jina, cu oameni care au venit cu ATV-urile și făceau grătar lângă troiță. Este nevoie ca jandarmii montani să patruleze pentru a vedea cine face focul și cine se plimbă cu ATV-ul pe trasee, lucruri total interzise”, a declarat, pentru Ora de Sibiu, Dan Popescu, directorul Salvamont Sibiu.

Reprezentanții Salvamont Sibiu spun că asistă neputincioși cum efortul instituțiilor și persoanelor pasionate de zona și cultura montană este distrus de „niște persoane cu diferite frustrări”. Șeful Salvamont susține că este nevoie ca organele abilitate să se autosesizeze și să înceapă patrularea în zonele montane pentru asigurarea ordinii publice și pentru stoparea vandalismului.

Ultima oră

Comentariul meu