iordănescu ar putea pierde definitiv șefia camerei de comerț sibiu - rezilierea contractului costă peste 100.000 euro

Eugen Iordănescu ar putea pierde orice control asupra Camerei de Comerț Sibiu, în cazul în care colegiul de conducere va fi de acord cu rezilierea contractului de management. Dar, acest lucru ar costa camera peste 100.000 de euro, bani despre care președintele interimar spune că nu ar fi dispus să îi dea.

Problemele cu legea ale lui Eugen Iordănescu l-au îndepărtat de Camera de Comerț al cărei director este încă, în acte. De fapt, orice legătură cu instituția i-a fost interzisă de anchetatori până la finalizarea dosarului.

Această decizie l-a pus pe Iordănescu în imposibilitatea de a gestiona conturile Camerei de Comerț, de care s-a ocupat directorul general adjunct, care la rândul lui, iese la pensie. În aceste condiții dreptul de semnătură pe conturi ar trebui luat de președintele interimar, Octavian Isăilă. Această procedură este în curs prin împuternicirea președintelui interimar de către directorul general adjunct.

Citește: Blocaj pe conturile de la Camera de Comerț din Sibiu – Președinte interimar: ”Le pot prelua dacă Iordănescu îmi transferă expres atribuția asta”

Reziliere de peste 100.000 de euro

În adunările conducerii Camerei de comerț s-a discutat despre posibilitatea rezilierii contractului de management al lui Eugen Iordănescu. Dar, conform contractului, ”În cazul încetării unilaterale a contractului la inițiativa mandantului și fără respectarea procedurilor din statut, acesta datorează mandatarului valoarea rămasă nerealizată a acestui contract, care devine scadentă de îndată”.

Mai exact, dacă se reziliază contractul lui Eugen Iordănescu cu Camera de Comerț, din inițiativa reprezentanților acesteia și înainte de a se da un verdict în dosarul de corupție în care este implicat Iordănescu, acesta ar trebui să primească salariul pe următorii 4 ani și jumătate, cât a mai rămas din contractul de management încheiat pe o durată de 7 ani, cu luna de începere septembrie 2019.

”Suma pe care camera de comerț ar trebui să o plătească este de peste 100.000 de euro, dar aici intră si taxele și impozitele către stat, cam jumătate. sunt mulți bani pe care Camera de Comerț îi poate folosi în alte scopuri. Eu personal nu i-aș plăti, dar acest lucru se va decide la nivelul colegiului de conducere. Până la clarificarea tuturor aspectelor care vizează Camera în această perioadă activitatea noastră se desfășoară normal”, dă asigurări Octavian Isăilă, președintele interimar.

 

Ultima oră

Comentariul meu